Jednom godišnje kanadska ekipa Digital Extremes podari fanove diljem svijeta jednodnevnom dediciranom Warframe konvencijom TennoCon. Kao što je i za očekivati od evenata ovakvog tipa, apsolutna krema novog Warframe sadržaja koji će biti moguće igrati u bližoj i daljnjoj budućnosti prikazano je i diskutirano tijekom panel rasprava Warframe TennoCon 2019 konvencije s članovima razvojnog tima.

TennoCon 2019 otkriva mnoštvo noviteta koji ostavljaju dojam kao da je riječ o kompletno novoj igri. Noviteta je mnogo, pa idemo redom.

Kao redovita stavka, novi sadržaj uključuje tri nova Warframe avatara za igru. Grendel i Gauss kao potpuno novi dodatak kompletnoj postavi te poznati Wukong u svojoj dugo očekivanoj “Prime” verziji naravno. Wukong Prime je već dostupan za farmanje, za Grendela i Gaussa ćemo se morati malo strpjeti.

Warframe TennoCon 2019 -c1

Iako su snimke par dana uoči konvencije već procurile zbog puštanja na američko tržište, Cinematic Intro trailer je po prvi put viđen u cijelosti te opisuje zbivanja starog rata i služi kao uvod novim igračima u zbivanja Warframe univerzuma. Dan Trachtenberg je bio zadužen za režiranje CGI trailera, koji je poznat po svom radu na 10 Cloverfield Lane i filmskoj adaptaciji The Uncharted serijala igara.

Jedna od najvećih(doslovno) segmenata o kojem se priča već od prošlogodišnje konvencije je Warframe Empyrean nadogradnja (bivšeg radnog naziva “Railjack”) čiji je gameplay po prvi put prikazan u mnogo opsežnijem formatu od onog prošlogodišnjeg.

Empyrean nadogradnja će uključiti mehanike poput upravljanja vlastitog borbenog broda, nadogradnje i održavanja istog, zapošljavanje vlastite posade, istraživanje svemirskih prostranstava i još hrpu toga. S navedenom nadogradnjom proširuju opseg kooperativnog igranja i daju potpuno novi naglasak na co-op mod mehanikom povezivanja ostalih trenutno aktivnih timova s različitih lokacija Warframe univerzuma, i sve to u realnom vremenu. Star Trek u Warframe okruženju? Može!

The New War nadogradnja je također dobila više detalja. Rat protiv Sentient frakcije se kuha već duži period i smatra se kako će kompletan Origin sustav bivati pod invazijom. Službeni datum izlaska nadogradnje zaokružen je za period božićnih blagdana tekuće godine.

The Duviri Paradox naziv je nove “open world” nadogradnje o kojoj do sad nije bilo govora osim što se pretpostavljalo da je još jedan open world prostor u pripremi. Void tematika će krasiti novo okruženje te stavlja u fokus priču o tome “što se dogodi kad Tenno odraste”. The Duviri Paradox je trenutno u razvoju.

Sinoćna nadogradnja je, pored Wukong Primea, započela i Nightwave: Series 2 – The Emissary event koji donosi nove blagodati za skupiti te stavlja fokus na Infested frakciju i fabulu o mladom “izaslaniku”. Nightwave: Series 2 dostupan je na svim do sada podržanim platformama.

Pored svih navedenih novosti, Warframe će u budućnosti bivati opremljen novim grafičkim pokretačem koji će već i ovako impresivni vizualni segment podići na novi nivo.

Od svih stvari koje su ikad podijeljene od strane Warframe tima i prikazane tijekom Warframe TennoCon 2019 konvencije, jedna definitivno iskače iz mase po svojoj osobitosti. Kako bi opravdali svoju “space ninja” titulu, fanovi su upravo dobili priliku zapravo otputovati u svemir. Nije šala! Program će odabranom pobjedniku omogućiti 250 tisuća dolara za troškove putovanja u svemir. Kako je program ograničen na nekolicinu zemalja, detaljno pročitajte pravila i detalje oko ispunjavanja uvjeta. Hrvatska, na žalost, nije među podržanim zemljama, no ako nas čitate recimo iz, Kanade, Njemačke ili zemalja Ujedinjenog Kraljevstva(ili ostalih uključenih zemalja), ovo bi vas moglo zaintrigirati. Prijave traju do 31.12.

Warframe je opet istovario kamion novog sadržaja, i rek’o “snađi se druže”. Naša tijela su spremna. Sve navedeno je i dalje besplatno. Nekad se i mi pitamo “kako?”.