Kanadski indie studio Digital Extremes ne prestaje sa svojom tradicijom novih iznenađenja i nama to svakako ne smeta. TennoCon 2018 je treći po redu event navedenog studija, te kao svojevrsna konferencija tematski upakirana u Warframe okruženje, donosi sa sobom gomilu novog sadržaja na koje su igrači već svakako navikli, te za koje DE svakako iz godine u godinu jamči i, po svemu sudeći, ne razočarava.

TennoCon 2018 se kao i svake godine zaključi sa službenim Tenno Live eventom, na kojem se prezentira apsolutna krema sadržaja koja u bliskoj budućnosti dolazi u Warframe okruženje. Po prvi put je, u suradnji s razvojnim timom “Panic Button”, službeno najavljen Warframe Nintendo Switch port za kojeg već postoji prostor na Nintendo Switch store stranicama te za koji već postoji i tech demo po prvi put prikazan javno na live stream-u TennoCon 2018 konferencije.

U nastavku, DE ove godine predstavlja novu ekspanziju kodnog imena “Fortuna“, s nekim već poznatim mehanikama viđenim u “Plains of Eidolon” ekspanziji, međutim, kako obećavaju, fizički puno većim prostorom za istraživanje i nadogradnju na postojeći “open world” pristup, ovoga puta ne na Zemlji nego na Veneri.

Samo neki od najavljenog sadržaja uključuje građenje “custom made secondary” oružja, spašavanje ugroženih vrsta, nova prijevozna sredstva te kompletno novu mehaniku upravljanja interplanetarnih borbenih brodova, te taktički pristup istome viđenom u Star Trek franšizi igara.

Kao šećer na kraju DE najavljuje “The New War” ekspanziju na postojeći razvoj priče te podiže narativni dio igre na kompletno novi nivo, i pri tome donosi novi razvoj događaja te svakako niz novih objašnjenja i činjenica o zaista ogromnoj Warframe dimenziji u kojoj igra obitava. O svemu možete svjedočiti u video sadržaju ispod.