Vipnet i ESL najavili su pokretanje najveće do sada regionalne esport lige, Vip Adria League powered by ESL, vrijedne 20.000 eura čija će se velika live završnica održavati na ovogodišnjem sajmu Reboot InfoGamer. Time je i službeno predstavljena nova suradnja od golemog značaja za domaću esport i gaming zajednicu.

Na današnjoj konferenciji za medije Vipnet i ESL potpisali su višegodišnji ugovor o strateškom partnerstvu i predstavili prvi veliki zajednički projekt – Vip Adria Ligu koja počinje u srpnju ove godine. Najbolji igrači Counter-Strikea: GO i League of Legendsa iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije imat će priliku osigurati mjesto u velikoj završnici koja će se održavati u sklopu sajma Reboot InfoGamer 2017 i boriti se za ukupan nagradni fond od čak 20.000 eura!

O opsegu partnerstva i projekta, na konferenciji pričali su predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave ESL-a Ralf Reichert, direktor sadržaja Telekom Austria Grupe Nikola Francetić te Vipnetov direktor marketinga Lordan Kondić.

Vip Adria League

Vip Adria League na esport TV kanalu

Za sve zaljubljenike u esport, i one koji će to tek postati, Vipnet u svoju ponudu uključuje esportsTV, prvi televizijski kanal na svijetu koji je u potpunosti posvećen esportsu. Putem ovog kanala koji će biti dostupan u Osnovnom programskom paketu, 24 sata na dan emitirat će se više od 1000 sati gaming akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga kroz godinu, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom – ESPORTCENTER TV.

Format natjecanja

Liga će biti podijeljena u tri faze – online kvalifikacije, grupna faza i finale.

Online kvalifikacije

Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, tako da timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovno u sljedećem krugu kvalifikacija. Osam najboljih timova napreduje u grupnu fazu.

Grupna faza

Kroz Round Robin sistem timovi skupljaju bodove, gdje četiri najbolja tima osiguravaju mjesto u velikom finalu.

Finale

Najbolja četiri tima tražit će titulu prvaka u velikoj završnici, koja će trajati dva dana za vrijeme Reboot InfoGamera, koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 25. do 26. studenoga.

Exclusive: #VipAdriaLeague CS:GO & LoL league launch!

[LIVE FTW] It's time for Vipnet and ESL to announce – us! 🙂 If you love esports 🎮 and are from 🇭🇷 Croatia, 🇷🇸 Serbia, 🇸🇮 Slovenia, 🇧🇦 Bosnia and Herzegovina, 🇲🇰 Macedonia or 🇲🇪 Montenegro – this is for you!

Posted by Vip Adria League on 24. svibnja 2017