Viewfinder – puzzle iz prvog lica s interesantnim pristupom rješavanju zagonetki dobio je novi trailer iz kojeg smo doznali neke od mehanika preoblikovanja stvarnosti. Developer SOS (Sad Owl Studios) i izdavač Thunderful danas su u sklopu događanja Future Games Show objavili novi gameplay trailer za nadolazeći naslov.  

Autori objašnjavaju da se svijet kojim se krećemo može mijenjati i oblikovati umetanjem fotografija, slika, skica, snimki zaslona ili postera na mjesta koja potom postaju nova realnost, a sve to koristeći se instant fotoaparatom. Iz trailera je vidljivo kako igrač fotografira određenje kadrove ponuđene u svijetu igre i potom ih prilagođava okruženju kako bi stvorio, primjerice, novi put za kretanje. 

Igra koja fokus stavlja na perspektivu podsjeća na The Witness, samo s fotoaparatom kao oruđem ponuđenim za rješavanje zagonetki. Kreatori ističu da tijek priče ovisi u potpunosti o igraču i njegovim željama koje mogu uključivati samo rješavanje zagonetki ili ponuditi misterioznu priču za one koji žele naučiti više. 

Viewfinder stiže na PC i PlayStation 5 kasnije ove godine.