U sklopu proslave dana Star Warsa, odnosno 4. svibnja, uz niz novosti vezanih uz univerzum Star Wars stigla je i velika odlična i to besplatna nadogradnja za Star Wars Jedi: Fallen Order.

Sama nadogradnja stigla je kao iznenađenje jer ju razvojni studio Respawn Entertainment i izdavač Electronic Arts nisu prethodno najavili. Uz hrpu novih kozmetičkih dodataka i ispravke niza bugova i teškoća, nadogradnju čine dvije odlične stavke i zapravo sasvim novi igrivi modovi: New Game+ i Meditation Training.

New Game+

Kako ističu iz Electronic Artsa u detaljnoj objavi vezanoj uz nadogradnju, ovaj mod nosi naziv New Journey+ i bila je to značajka koju su mnogi fanovi tražili još otkako je igra izašla na tržište. Igrači tako mogu krenuti igrati iz početka, ali zadžati sve collectible predmete iz prethodnog prelaska, uključujući dijelove za lightsabere, boje lightsabera, odjeću, boje za droida BD-1 i boje za brod Mantis te druge estetske predmete.

Sve skrivene škrinje koje ste otvorili u prvom prelasku bit će prazne i nećete ih morati ponovno otvarati, a sve koje još niste našli bit će dostupne za pronalazak i otvaranje. Nažalost (ili na sreću za neprijatelje?), sve vještine koje ste oključali resetirat će se i ponovno ćete ih morati postupno otključavati, s obzirom da je to ključan dio igre.

Također, New Journey+ donosi i potpuno novi skin za protagonista Cala, a to je Inquisitor uniform te crveni lightsaber, a kroz pokretanje New Gamea+ otključavate i drugu najveću novost koju donosi nova nadogradnja, a to je gore spomenuti Meditation Training.

Meditation Training

Ekskluzivno dostupan kroz New Game+ (odnosno New Journey+), ovom novom modu pristupa se kroz checkpointove, odnosno točke na kojima meditirate, a zapravo se sastoji od dvije odlične značajke: Combat Challenges i Battle Grid.

Combat Challenges

Ovo je mod u kojem ćete se boriti protiv valova neprijatelja. Svaki okršaj s valom neprijatelja ima specifičnu lokaciju iz kampanje igre, kao i neprijatelje vezane uz tu lokaciju. Različiti izazovi imaju različit broj valova neprijatelja, a u ovom trenutku dostupno je 12 izazova. Nakon svakog riješenog izazova, dobit ćete ocjenu uspješnosti na skali od tri zvjezdice (1 zvjezdica = riješen izazov, 2 zvjezdice = riješen izazov bez healanja, 3 zvjezdice = riješen izazov bez primanja udarca).

Battle Grid

Ovaj sandbox mod nas najviše iznenađuje i raduje, jer igračima nudi jedinstvenu mogućnost kreiranja vlastitih okrašaja s neprijateljima. Možete birati lokaciju, veličinu samog okršaja, broj i vrstu neprijatelja te primijeniti modifiere za težinu, kao i generalnu težinu iz jedne od četiri prethodno dostupne razine. Ukratko, radi se o kreativnom modu u kojem igrači sami stvaraju svoje borbene scenarije, koje mogu spremiti i pristupati im bilo kada kasnije, a dostupni su apsolutno svi neprijatelji, čak i oni jedinstveni iz Calovih mračnih vizija: njegov Jedi učitelj Jaro Tapal i sama dark side verzija protagonista Cala Kestisa.

Ostale novosti

Uz sve gore nabrojano, nova nadogradnja donosi i nekoliko novosti vezanih uz pristupačnost i poboljšanja u interakciji s igrom, okolinom, ali i korisničkim sučeljem (poput opcije za povećavanje titlova i teksta, mogućnosti preskakanja quick time sekvenci, isključivanja opcije da morate držati gumb kako biste se penjali i sl.). Tu je i niz ispravaka bugova i drugih poboljšanja u samom gameplayu. Kompletnu listu poboljšanja, uključujući i detaljna objašnjenja za sve dosad nabrojane novosti koje nova nadogradnja donosi, pročitajte putem službene objave na stranici igre – na ovome linku.