Half-Life 3 confirmed?” jedna je od najpoznatijih uzrečica i dugovječan meme koji mnogi igrači vole koristiti. Nakon što je Valve u studenom prošle godine napokon i najavio da rade na igri Half-Life: Alyx, novom “nastavku” u serijalu (odnosno prequelu koji se odvija prije dvojke), mnogi su ostali razočarani što će to biti isključivo za VR uređaje. No, čini se da Valve ipak ima plan napraviti i daljnje punokrvne nastavke Half-Lifea te da ćemo možda nekad u bliskoj budućnosti zaista zaigrati i Half-Life 3.

Vijest je to koja dolazi s portala Game Informer, čiji su novinari razgovarali s Robinom Walkerom, Valveovim game dizajnerom koji je radio na igrama kao što su Team Fortress 1 i 2 te VR igri Half-Life: Alyx, koja na tržište izlazi 23. ožujka. Naravno, većina intervjua koji u cijelosti možete pročitati na ovome linku oslanja se na Alyx, njegove VR funkcionalnosti, priču i slično, no Walker je u samom intervjuu dao naslutiti i daljnje planove za Half-life igre te da im Alyx služi kao povratak u svijet tog serijala.

Half-Life nam znači jako puno i nevjerojatno je zadovoljavajuće ponovno se upoznati s njegovim likovima, settingom i mehanikama“, u intervjuu odgovara Walker na pitanje što bi rekao fanovima koji se nadaju da studio radi na igri Half-Life 3 te dodaje: “Neki od članova tima Half-Life: Alyxa u Valveu su još od Half-Lifea 2, dosta njih tu je i od originalnog Half-Lifea. U timu su također i ljudi kojima je Half-Life: Alyx prva igra u serijalu uopće – a mnogi od njih sigurno se nadaju da neće biti i posljednja. Apsolutno vidimo Half-Life: Alyx kao naš povratak u ovaj svijet, a ne njegov kraj“.

Dakako, Walker nije izjavio onu poznatu rečenicu s početka ovoga teksta: “Half-Life 3 confirmed”, no svakako je izrazio da studio ima želju stvoriti nove igre u serijalu, a mi ćemo se zasad zadovoljiti i s tom izjavom.