Budući da na Steamu u posljednjih par godina ima sve više Early Access igara, nije neobično kad se neke od njih u toj fazi razvoja dugo zadrže, a ponekad je ni ne napuste. Na svu sreću, Vagante nije jedna od tih igara. Iako je taj pikselasti roguelike proveo više od četiri godine u tom Valveovom programu, četveročlani razvojni tim je objavio kako je od danas dostupna konačna verzija.

Ono po čemu se roguelike igre razlikuju od ostatka jesu proceduralna generacija i permadeath (ako umrete krećete ispočetka i gubite sav napredak), tako da i Vagante ima te dvije glavne stavke. Uz to, ovu igru možete igrati sami ili putem lokalnog/online co-opa, istražiti pet područja, boriti se protiv bosseva, naći stil koji vam najviše odgovara i pokušati pronaći tajna mjesta koja otključavaju razne dodatke.

Razvojni tim Nuke Nine je putem Steama objavio vijest o izlasku verzije 1.0 uz koju stoji popis promjena i obećanje kako će nastaviti raditi na igri iako su došli do “konačne” verzije. Spomenuli su također portove na druge platforme, lokalizaciju na više jezika i podršku za modding te za kraj rekli kako će se do 25. veljače Vagante prodavati po staroj, Early Access cijeni od 14,99 eura nakon čega će koštati 17,99 eura.

Ako vas zanima igra možete je kupiti putem Steama ili Humblea, a ako prije toga želite vidjeti kako ona izgleda u pokretu proučite video ispod teksta.