Jian “Uzi” Zi-Hao završio je svoju profesionalnu League of Legends karijeru zbog čestih ozljeda i bolesti. Igraču koji je bio lice kineskog esporta i nadišao razmjere vlastite igre nastradalo je zdravlje prije nego što je podigao jedini trofej koji mu nedostaje, onaj svjetskog prvaka.

U srijedu je na službenim kanalima kineske organizacije Royal Never Give Up objavljeno kako AD carry ekipe Uzi prerano završava svoju profesionalnu karijeru zbog problema sa zdravljem. Iako više neće aktivno igrati RNG će učiniti sve što može kako bi pomogli igraču koji je postao sinonim za samu organizaciju. 

Stres, pretilost, česte ozljede ramena i zapešća te na kraju dijagnosticiran dijabetes tip 2 završili su karijeru jednog od najboljih esport igrača koje smo ikada imali priliku gledati. 


Gotovo cijelu svoju karijeru Uzi je igrao za Royal Never Give Up, kinesku organizaciju koja je često mijenjala ime. Zvali su ga mehaničkim bogom zbog nevjerojatne vještine, neokrunjenim kraljom jer mu je trebalo nekoliko godina da podigne prvi trofej, a sada ga zasluženo nazivaju ikonom i legendom. Tri put je osvajao naslov kineskog prvaka, podizao je trofeje Asian Gamesa i Mid-Season Invitationala, ali onaj svjetskog prvaka mu je uvijek izmicao. Dvaput je bio u finalu i ostao kratak. Do njegovog odlaska svi su mislili kako je samo pitanje vremena kada će ga podići. 

Sve je upućivalo da će se to dogoditi 2018. Uzi je do Worldsa svojoj ekipi te godine već donio dva naslova kineskog prvaka i međunarodni Mid-Season Invitational. Na World Championship Uzi i RNG su došli kao favoriti. Sve je išlo u planu dok ih u četvrtfinalu nije šokirao G2 Esports Luke “Perkza” Perkovića. Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja u povijesti igre. Naime, te je godine G2 Esports jedva izborio plasman na Worlds i očekivanja od njih nikad nisu bila manja.

Uzi je prošao sve uspone i padove koje esport nudi. Još dok je bio tinejdžer njegova je ekipa igrala strategiju “Raising A Puppy” u kojoj se svi igraju oko njega, kako bi on osigurao pobjede svojom nevjerojatnom vještinom.  Njegovu veličinu prepoznao je i Nike s kojim je imao ekskluzivni ugovor. Nažalost, pretilost, iznimni napori, stres i nezdravi život učinili su svoje

“Samo ti želim reći da si nadahnuo jednog mid igrača da postane AD carry”, rekao je Luka “Perkz” Perković na službenom Twitteru G2 Esportsa. Najtrofejniji LoL igrač Zapada i jedan od najtrofejnijih na svijetu od prvaka se oprostio kao prvak.