Prije dva dana je na crowdfunding platformi Fig pojavio se novi projekt Obsidian Entertainmenta kojeg su najprije suptilno najavili putem svojeg Twittera. Radi se o nastavku na RPG koji je izašao prije dvije godine i osvojio kritičare i ljubitelje tog žanra kojeg su nazvali Pillars of Eternity II: Deadfire. Razvojni tim je odlučio od igraće zajednice tražiti 1,1 milijun američkih dolara, a do tog cilja su uspjeli doći u manje od 24 sata.

Radosnu vijest objavili su na stranicama ove kampanje sa sljedećom porukom: “Zahvaljujući podršci svih backera, investitora i članova naše divne zajednice Pillars of Eternity II: Deadfire je ne samo došao do cilja, već ga i premašio u manje od 24 sata te nadmašio sva naša očekivanja. Naši fanovi su najbolji na svijetu i zahvaljujući vama možemo stvarati igre kakve volimo. Iskreno, hvala vam.”

Osim pisane zahvale objavili su i onu u video obliku te uz to pričali o daljnjim planovima za kampanju. Kako obično biva s crowdfunding projektima, i Pillars of Eternity II ima takozvane “stretch goals”, a uskoro će stići do prvog na prikupljenih 1,4 milijuna američkih dolara (u vrijeme pisanja prikupljeno je 1,36 milijuna) koji će u igru ubaciti dvije potklase. Kako kampanja traje još 27 dana, novaca će sigurno biti još dosta, pa ćemo vidjeti što će na kraju sve upasti u konačan proizvod. Za sve informacije vezane o ovoj igri zaputite se na stranice kampanje, a ispod teksta možete pogledati što tim ima za reći na ovaj uspjeh.