Darwin Project je igra koja je najavljena na prošlogodišnjem sajmu E3 kao ekskluziva za Xbox One i Windows 10. Radi se o još jednom Battle Royale naslovu, što nije ništa neobično budući da su te igre trenutno izuzetno popularne. Razvojni tim Scavengers Studio se ipak odlučio za malo drugačiju premisu.

Igrači se u toj igri nalaze u cipelama zatvorenika koji se moraju pretvoriti u lovce jer su bačeni u reality show u kojem se moraju boriti za svoj život. Osim što moraju paziti na druge igrače, koji u partiji ima devet, moraju se brinuti o izuzetno hladnim vremenskim uvjetima.

Darwin Project možete iskusiti na tri načina – kao sudionik, kao režiser ili kao gledatelj. Sudionika ima 10 i bore se do smrti dok ne preostane jedan pobjednik, režiser ima pogled na cijelu arenu i dodatno zagorčava život sudionicima zatvaranjem zona, nuklearkama  i vremenskim nepogodama, dok sudionici mogu gledanjem livestremova glasanjem utjecati na to koje će režiser-streamer spačke raditi.

Igra će biti dostupna putem Early Access programa na Steamu za PC i kroz Xbox Game Preview na Xboxu One. Datum izlaska kojeg je tim odredio glasi 9. ožujka, a na obje platforme će se ova verzija prodavati po cijeni od 15 eura. Informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama, a kako je igra izgledala za vrijeme zatvorenog alfa testiranja možete vidjeti ispod teksta.