Konami je potpisao ekskluzivni ugovor s UEFA-om koji u igru eFootball Pro Evolution Soccer 2020 donosi UEFA EURO 2020.! Vijest je to koja je oduševila igrače koji su već godinama vjerni serijalu PES, a poprilično razočarala sve one koji se već godinama uzdaju u serijal FIFA, koji zbog toga ostaje bez tog prestižnog natjecanja.

Zahvaljujući tom ekskluzivnom ugovoru već je najavljeno i ažuriranje za eFootball PES 2020 koje stiže sredinom iduće godine, a koje će nam donijeti licencirani UEFA EURO 2020. Naredno Europsko prvenstvo, po prvi puta održat će se u dvanaest gradova različitih europskih država, zbog proslave 60. rođendana ovog prestižnog natjecanja.

Nadolazeći DLC uključivat će sve države koje će se pojaviti na natjecanju, uz službene dresove i službenu loptu Europskog prvenstva. Svi stadioni, na kojima će se odigravati utakmice, također će biti dio ovog DLC-a.


Konami tvrdi kako ćemo sve informacije dobiti na vrijeme, a mi se uzdamo u onu “strpljen – spašen”.

eFootball

Nedavno smo od Konamija dobili i službeno objašnjenje zašto se novi Pro Evolution Soccer ne zove tako, ili samo PES, već eFootball Pro Evolution Soccer 2020. Glavni razlog je jer riječ “eFootball” kombinira i esports natjecanja i nogomet, a Konami želi da se igrač osjeća kao da sudjeluje u nekom esports natjecanju. Imajući to objašnjenje na umu, ne bi nas smjelo iznenaditi da nam se spremaju i dva različita tipa turnira.

Prvo od njih je eFootball.Open, 1v1 turnir koji će biti dostupan za sve igrače preko igrinog novog moda Matchday. Ovaj je turnir kreiran za one igrače koji povremeno uživaju u utakmicama, a ne osjećaju se dovoljno spremno za nešto teže natjecanje.

Drugi turnir nosit će naziv eFootball.Pro, a u njemu će se naći najbolji esports profesionalni igrači. Taj će, pak, turnir obuhvatiti samo profesionalne nogometne klubove iz Europe, pri čemu će svaki klub odabrati najmanje tri igrača iz esportsa, koji će se natjecati u 3v3 co-op utakmicama, tijekom cijele sezone.

Nagradni fond je, navodno, preko 2 milijuna američkih dolara.

Prikaz natjecanja po fazama.

Serie A

Posljednja novost koju donosimo, tiče se još jedne licence, a s obzirom da je Konami nedavno potvrdio partnerstvo s Juventusom, po kojem dobiva ekskluzivna prava na ime kluba, grb i službene dresove, nije teško pogoditi o kojoj je ligi riječ.

Serie A i Konami su tako od ove sezone i službeno dogovorili partnerstvo, pa ćemo novi PES 2020 zaigrati uz prava imena Juventusa, Milana, Inter Milana i mnogih drugih klubova talijanske prve lige. Licenca vrijedi za nacionalno prvenstvo, odnosno cijelo natjecanje Serie A, a uključuje trofej i sve grbove. Međutim, prema prvoj najavi, čini se da trofej Serie A ipak neće biti dostupan na službeni datum izlaska igre, već ćemo ga preuzeti u nekom od prvih ažuriranja.

Očigledno ni u Konamiju nisu očekivali ovo partnerstvo je i trofej dolazi naknadno, kao dio besplatnog DLC-a.

Konami je tako za ovu godinu ekskluzivan partner Manchester Uniteda, Juventusa, Barcelone i Bayerna, a ne smijemo zaboraviti ni ostale klubove s kojima su potpisali partnerstvo. Nabrojat ćemo samo neke, poput Arsenala, Celtica, Schalkea 04, Inter Milana i Milana, dok cijeli popis licenciranih klubova i partnera možete pogledati na službenoj stranici.

PES 2020 demo možete zaigrati već danas, jer je dostupan već skoro mjesec dana, dok puna verzija igre službeno izlazi 10. rujna za PC (putem Steama), PlayStation 4 i Xbox One.