UPDATE: 19:47h

Ubisoft je na službenom forumu objavio popis trenutno poznatih i aktivnih poteškoća, a priložili su i zaobilazna rješenja. Popisu možete pristupiti putem ovog linka.

Originalna vijest:

Danas je konačno lansiran Ubisoftov pretplatnički servis Uplay+, o kojem smo pisali prije par mjeseci. Riječ je o mjesečnoj pretplati na Ubisoftove naslove koja donosi preko 100 igara, a nešto slično smo već vidjeli kod Xbox Game Passa i EA-ovog Origin Accessa. Međutim, čini se da nije sve prošlo po planu.

Korisnici su odmah po lansiranju primijetili poteškoće pri pokušaju preuzimanja igara jer je većina linkova, koji vode na same naslove, odjednom postalo nedostupnim. Ubisoft je odmah reagirao, objasnivši da je zabilježen prevelik broj upita prema stranicama, zbog čega su serveri bili pod povećanim opterećenjem.

Osim toga, korisnici su na društvenim mrežama i forumima krenuli prijavljivati transakcije koje su im naplaćene, iako je Uplay+ servis najavljivan kao nenaplatni za prvih mjesec dana, pod uvjetom da ste se registrirali u periodu od 10. lipnja pa zaključno s 15. kolovoza. Sukladno tome, prvi naplatni mjesec je trebao biti listopad, a ne prvi dan već spomenutog “trial perioda”.

Cijena Uplay+ pretplate je 15 dolara, za cijelo vrijeme plaćanja pretplate, odnosno na mjesečnoj bazi. Stoga je sasvim razumljivo da nisu svi spremni na takav trošak, pogotovo kad stigne ovako neočekivano.