[UPDATE]

Kao što se i šuškalo, Ubisoft je u sklopu konačnog novog prikaza gameplaya za Skull and Bones otkrio i da igra konačno izlazi ove godine i to 8. studenog, kada dolazi na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Glasine su govorile i da su verzije za stare konzole PlayStation 4 i Xbox One otkazane, a sinoć je potvrđeno i to. Tako će Skull and Bones uz PC (Epic Games Store i Ubisoft Connect) osvanuti samo na novoj generaciji Sonyjevih i Microsoftovih konzola, no zato dolazi i na streaming platforme Google Stadia i Amazon Luna.

Nakon nekoliko godina odgoda, novi sedmominutni gameplay trailer konačno prikazuje kako igra izgleda danas u nešto modernijem ruhu te što sve nudi. Podsjećamo, bit će to open-world gusarska multiplayer igra s elementima žanra survival, a moći će se igrati u grupi s još dva prijatelja ili s nasumičnim online igračima. Većinski je naglasak na PvE elementu, ali u igri postoji i PvP komponenta sukoba s drugim igračima. Ako vas sve rečeno podsjeća na Microsoftovu uspješnicu Sea of Thieves, u pravu ste. Kako će se Skull and Bones boriti s time i hoće li postići uspjeh i privući publiku, ostaje za vidjeti.

[ORIGINALNA VIJEST]

Nakon gotovo devet godina u razvoju, čini se da je Ubisoft napokon spreman ove godine na tržište lansirati svoju gusarsku multiplayer akcijsku avanturu Skull and Bones, a konkretnija nova promocija igre kreće večeras (četvrtak, 7. srpnja) u 20h po našem vremenu kada ćemo uživo dobiti novi premijerni prikaz gameplaya.

Kažemo “novi premijerni prikaz” jer opće je poznato da je igra inicijalno najavljena i detaljno prikazana prije pet godina na sajmu E3 2017. Od tada pa do danas Skull and Bones je doživio brojne promjene i hrpu odgoda, a gotovo da je bio i otkazan. Igru smo posljednji puta imali prilike iz prve ruke isprobati na sajmu E3 2018 (naš tadašnji gameplay video pogledajte na ovome linku ili u nastavku teksta).

Naravno, od 2018. do danas prošlo je četiri godine te znamo da Skull and Bones više ne izgleda ni približno onako kako je izgledao prije, jer originalno je zamišljen kao pomorska akcijska avantura i ekspanzija za Assassin’s Creed IV: Black Flag, potom je napredovao u MMO spinoff Black Flaga, da bi sve to skupa tehnički zastarjelo te ćemo tek danas konačno vidjeti što je Ubisoft skuhao u kontekstu velike open-world multiplayer igre koja će nas suočiti s pomorskim bitkama, preživljavanjem na kopnu i tko zna još s čime.

Prema nekim glasinama, nakon još dodatnih odgoda i Ubisoftovog konačnog pronalaska smjera u kojem žele ići s igrom, Skull and Bones navodno je čak i spreman za konačni izlazak u studenom ove godine, pri čemu druge glasine govore da su davno najavljene verzije za PlayStation 4 i Xbox One otkazane te da igra dolazi samo na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.

Je li tome zaista tako, pretpostavljamo da ćemo saznati večeras u 20h. Ono što pouzdano znamo je da će današnji livestream prikazati novi gameplay, Ubisoftov jedinstveni pogled na piratstvo te ekskluzivni pogled iza kulisa razvoja igre. Video poveznicu na livestream donosimo u nastavku: