Na Ubisoftovoj E3 presici stiže nam veliko iznenađenje u obliku multiplayer taktičke pomorske igre prigodno nazvane Skull & Bones.

Kreativni direktor Justin Farren uveo nas je u priču igre. Naime radnja se odvija u prvoj polovici 18. stoljeća na području Indijskog oceana, a igrači će preuzeti ulogu bandi pljačkaških gusara i solo ili u grupi prijatelja terorizirati Indijski ocean. Sudjelovat ćemo u žestokim pomorskim bitkama na otvorenom moru i pritom uživati u gusarskim popjevkama. U sklopu toga vidjeli smo fantastični reveal trailer:

Skull & Bones će, dakle, biti ultimativno gusarsko taktičko multiplayer iskustvo u kojem ćemo se boriti u sezonskim natjecanjima protiv drugih igrača u timovima 5 na 5. Imali smo prilike ekskluzivno vidjeti i petominutni multiplayer gameplay video velike borbe. Prikazana je misija borbe na trgovačkoj ruti Madagaskara, što je mjesto koje je Farren predstavio kao savršeno za zasjedu. Kroz trailer smo saznali da pobjedu odnosi tim koji će borbu završiti s najviše loota. Također, bit će iznimno bitno koristiti vjetar kao mehaniku za taktičku prednost u bitki i navigirati brod u skladu s time. Imat ćemo mogućnost birati različite ratne brodove, od kojih će svaki imati svoje posebnosti: jedan će imati tvrdu ramu za razbijanje suparničkih brodova, drugi će imati long range topove itd.

Ono što na prvu možemo zaključiti je da igra neumoljivo podsjeća na većini igrača omiljeni segment Assassin’s Creed: Black Flaga, a to je upravo pomorska bitka. Ono što smo vidjeli zasada definitivno izgleda zapanjujuće, no u sljedećim danima i tjednima saznat ćemo puno više informacija.

Izlazak igre očekuje se na jesen 2018. godine, a već sada postoji mogućnost predbilježbe za betu.