Ubisoftov novi IP Riders Republic, otkačena ideja koja spaja MMO i ekstremne sportove poput brdskog bicikliranja, snowboardinga, skijanja i letenja wingsuitom trebao je izaći 25. veljače ove godine, no sinoć je odgođen na nedefinirani datum kasnije tijekom 2021.

Igra je originalno najavljena u rujnu prošle godine, no sinoćnja informacija o odgodi, objavljena na službenom twitter profilu igre i na službenoj stranici studija, ne objašnjava zašto je točno došlo do odgode, niti kada točno ćemo moći zaigrati ovo multiplayer čudo. “Ovo dodatno vrijeme omogućit će našem strastvenom timu da isporuči najbolje zabavom pogonjeno iskustvo za naše igrače“, ističu u objavi iz Ubisofta.

Podsjećamo, Riders Republic donijet će nam masivno multiplayer igralište i akcijom nabijeni otvoreni sportski park pun adrenalinske zabave te opušteno natjecanje koja gura granice mogućeg u ovom žanru. Očekuje nas i hrpa različitih lokacija koje će sve biti organski spojene stoga možemo očekivati pijesak, snijeg, šume i planine. 

Sve to bit će prezentirano i kroz više različitih multiplayer modova, poput kompetitivnih utrka i izazova izvođenja trikova (koji se mogu igrati i solo), multiplayer arena u 6v6 PVP mečevima i online kupovima, a bit će tu i spomenuti MMO mod u kojemu ćemo se moći utrkivati s više od 50 igrača.

Zbog svega toga, zaključujemo da nije ni čudo što je došlo do odgode s obzirom na količinu sadržaja, mehanika i gameplaya elemenata koji će svi morati funkcionirati savršeno i u tandemu u projektu ovakvih razmjera, pa se nećemo ni buniti. Riders Republic krajem 2021. godine stiže na PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 i Xbox Series X/S te platformu Google Stadia.