Ubisoftov Rainbow Six Siege jedna je od najuspješnijih pucačina na svijetu, a developersko-izdavačkom gigantu donosi ogromnu zaradu – preko milijardu dolara od izlaska 2015. godine.

Budući da Rainbow Six Siege još uvijek konstantno raste i ispunjava sva Ubisoftova očekivanja, još uvijek nema planova za razvijanje nastavka. Ako nije slomljeno, nemoj popravljati.

Ipak, to ne znači kako će Rainbow Six Siege ostati u prošlosti i na ovoj generaciji konzola budući da iz Ubisofta imaju planove dovesti igru i na iduću generaciju PlayStationa i Xboxa.

Ubisoft ne želi dodatno segmentirati zajednicu igrača između različitih platformi. U intervjuu za Daily Star Alexandre Remy, direktor brenda Rainbow Six Siege, rekao je kako bi u idealnom svijetu voljeli da igrači na svim platformama mogu igrati skupa. “Pristupamo idućoj generaciji s tim istim duhom.”, rekao je Remy.

Moramo se potruditi da kada iduća generacija konzola dođe da razlika bude kao između high-end i običnih PC-a“, zaključio je Remy.

Svakako se radi o lijepom pristupu Ubisofta prema svojoj zajednici igrača, a njihovi planovi o zajedničkom igranju vlasnika različitih generacija konzola možda ni nisu toliko neizvedivi ako uzmemo u obzir da će PlayStation 5 biti backwards compatible.