Hrpa dodatnog i odličnog post-launch sadržaja već je nešto na što smo navikli u serijalu Assassin’s Creed, a Ubisoft je tako sinoć najavio kakav nas dodatni sadržaj u vidu Season Passa i ekspanzija očekuje nakon izlaska igre Assassin’s Creed Valhalla.

Season Pass, odnosno kompletni dodatni sadržaj za Valhallu koštat će 40 eura i sadržavat će dvije ogromne ekspanzije i jedan bonus quest, a uz to, naći će se tu i hrpa besplatnog dodatnog sadržaja, sezonskih eventova i sl. Spomenuti bonus quest bit će dostupan odmah po izlasku igre, dok sadržaj prve sezone kreće u prosincu, a same ekspanzije dolaze u proljeće 2021. i na ljeto.

Story sadržaj i ekspanzije

Sami bonus quest već je od prije poznata misija The Legend of Beowulf, po istoimenom legendarnom epu, a u njoj ćemo otkrivati monstruoznu tajnu iza same legende o skandinavskom heroju iz 6. st. i čudovištu Grendelu.

Novo otkrivena Ekspanzija 1 nosi naziv Wratch of the Druids. Ona stiže u proljeće 2021. godine, a u njoj ćemo putovati u Irsku i otkriti misterije drevnog kulta druida, pratiti i razotkrivati njegove članove. Također, osvajat ćemo utvrde, putovati i boriti se kroz mračne šume i očaravajuće okoline Irske te utjecati na trgovačke sustave Dublina.

Ekspanzija 2 nosi naziv The Siege of Paris te stiže na ljeto 2021. godine. Kako joj i ime kaže, druga ekspanzija vodi nas u Pariz, gdje ćemo proživjeti najambiciozniju bitku u povijesti Vikinga, uz ključne povijesne figure ratom razrušene Francuske. Infiltrirat ćemo se u utvrđeni grad i rijeku Seine kroz dugu opsadnu bitku (dakle, iz prve ruke igrati ono što ste vidjeli u seriji “Vikings” 🙂 ) te sklapati strateška savezništva za očuvanje budućnosti našeg vikinškog klana.

Sezone Season Passa

Uz gore navedeni story sadržaj, Season Pass će u cijeni od 40 eura sadržavati i hrpu dodatnog sezonskog sadržaja koji će biti dostupan svim igračima, bez obzira na levele i progresiju, a taj sadržaj bit će fokusiran na gameplay i evoluciju svijeta igre. Sezone će izlaziti periodično, kroz čitavih godinu dana nakon izlaska igre Assassin’s Creed Valhalla te je najavljeno četiri sezone za prvu godinu igre, a svaka sezona trajat će tri mjeseca.

Sezona 1 kreće u prosincu ove godine, a donosi novo područje za nastambe, tradicionalni vikinški Yule Festival, zatim novi igrivi mod River Raid koji donosi dinamično i izazovno iskustvo raidova. Bit će tu i zasebni sustav rangova za značajku Jomsviking – stvaranje NPC vikinških poručnika i regrutiranje s liste vaših prijatelja ili od drugih online igrača. Na kraju, za našeg protagonista tu su nove vještine i sposobnosti za otključavanje, nova oružja i oprema, novi kozmetički predmeti, nastambe, brodovi te konji i gavranovi.

Sezona 2 najavljena je za ožujak 2021. godine, a u ovom trenutku o njoj nisu poznati konkretni detalji, osim da će donositi novi mod koji će se nadovezivati na osnovne mehanike borbe, nove nastame, novu opremu, oružja, kozmetičke predmete i niz dodatnog sadržaja. Sezone 3 i 4 bit će najavljene nešto kasnije.

Assassin’s Creed Valhalla kompletni Season Pass sa svime gore nabrojanim moći će se kupiti zasebno po cijeni od 40 eura, a dobivaju ga bez dodatne kupnje svi koji su kupili pakete Assassin’s Creed Valhalla Gold Edition, Ultimate Edition ili Collector’s Edition.

Assassin’s Creed Valhalla izlazi 10. studenog za PC, PlayStation 4, Xbox One te Xbox Series X/S, a 12. studenog stiže na PlayStation 5.