Ubisoft je u svojem financijskom izvješću, objavljenom jučer, iznio da otkazuje razvoj tri nenajavljena projekta i odgađa Skull and Bones koji je odgađan već nekoliko puta, radi financijskog restrukturiranja.

U izvješću je tvrtka iznijela novi set mjera kojima bi učvrstila dugoročni rast i stvaranje vrijednosti jer se u Ubisoftu, kažu, suočavaju s velikim izazovima dok se industrija nastavlja usmjeravati prema mega-brendovima i dugotrajnim naslovima.  

“Unatoč izvrsnom prijemu te ambicioznom marketinškom planu, bili smo iznenađeni lošim rezultatima Mario + Rabbids: Sparks of Hope u posljednjim tjednima 2022. i početkom siječnja. Just Dance 2023 također je imao slabije rezultate”, kazao je Yves Guillemot, suosnivač i glavni izvršni direktor. 

Neke od mjera koje je Ubisoft otkrio podrazumijevaju otkazivanje “tri nenajavljena projekta, povrh četiri već najavljena u srpnju 2022.”, referirajući se na otkazivanje Ghost Recon Frontlinea, Splinter Cella VR i još dva nenajavljena naslova prošle godine. Izdavač također planira amortizirati oko 500 milijuna eura kapitaliziranog istraživanja u vezi s nadolazećim premium i free-to-play igrama te nedavno otkazanim naslovima. Ubisoft zatim otkriva da je Skull and Bones ponovno odgođen, a prema trenutnim informacijama trebao bi biti objavljen početkom 2024. Međutim, izgleda da će igrači moći isprobati igru u nadolazećoj beta fazi. Što se tiče razloga zašto je Skull and Bones ponovno odgođen, Ubisoft kaže da igru treba još doraditi. 

Frédéric Duguet, glavni financijski direktor, rekao je: „Naša odlučna reakcija i naše dodatne mjere za optimizaciju troškova trebale bi nam pomoći da se snađemo u trenutnom izazovnom gospodarskom okruženju i osiguramo bolju organizaciju u godinama koje dolaze”.