Od jučerašnjeg ažuriranja PlayStationa 4 verzijom softwarea 8.00, mnogi igrači koji su ušli u party grupu s prijateljima bili su upozoreni o novoj mogućnosti – snimanju razgovora i moderiranju istih od strane Sonyja.

Igrači takvo što nisu, naravno, bezbrižno prihvatili, već su optužili Sony za implementaciju značajke koja bi trebala prisluškivati sve razgovore, a mnogi su svoje nezadovoljstvo izrazili komentiranjem kako će jednostavno propustiti kupovinu PlayStationa 5.

Sony je naknadno jasnije obrazložio na što su mislili tom objavom, i to putem ažuriranog članka na PlayStation Blogu

Naime, nadolazeća konzola PlayStation 5 imat će opciju snimanja razgovora unutar party grupa te prijave istih Sonyju u slučaju potrebe. Iz Sonyja očigledno na ovaj način žele stati na kraj toksičnim igračima i vrijeđanju unutar partyja, pa će tako svi igrači imati opciju prijave agresivnog ponašanja. 

S obzirom da će igrači s konzole PlayStation 5 biti u zajedničkim grupama s igračima na PlayStationu 4, igrači sa Sonyjeve trenutne generacije moći će biti snimljeni i prijavljeni dalje. Isto neće vrijediti za PlayStation 4 jer opcija snimanja razgovora neće biti dodana. Barem ne zasad.