U tijeku je ovogodišnji Game Developers Conference u San Franciscu, tako da su počele pristizati razne uzbudljive informacije o novim i tekućim projektima u industriji videoigara.

Jedna od njih je inicijativa Developer Success koju je predstavio Twitch. Ovaj projekt namijenjen je kao potpora razvojnim studijima koji žele napraviti igre fokusirane na livestreaming na Twitchu.

Developer Success predstavlja dvije stvari: već postojeću podršku “Stream First” igara koju Twitch nudi, tj. igara koje su “od početka dizajnirane za livestreaming iskustvo”; te kreaciju novih usluga za partner aplikacije.

Čini se da je Twitch, tvrtku čiji je vlasnik inače Amazon, motivirao uspjeh kreativnosti zajednice u interakciji na Twitchu iz koje su izrasli turniri pretplatnika i “Twitch Plays” igre.

“[Ovaj fenomen] nije bio vezan uz igre koje se igraju. Stream First igre prihvaćaju ovakav razvoj kreativnih koncepata te sadrže karakteristike inspirirane interakcijom Twitch zajednice s namjerom da se stvori sasvim novi žanr videoigara”, rekao je Brooke Van Dusen iz Twitcha.

Mogućnosti Stream Firsta na GDC-u su demonstrirane na tri igre. Pipeworksov Superfight, Schell Gamesov Wastelanders i Proletariatov Streamline. Iako su igre različitih žanrova, princip je sličan i sastoji se od direktnog sudjelovanja gledatelja i njihovog utjecaja na ishod igre, ili od zajedničkog igranja do 15 gledatelja s osobom koja livestreama na Twitchu.

Više detalja o ovom novom projektu nalazi se na Twitchevoj Developer Success stranici.