O epizodnoj triler avanturi Twin Mirror poznatog razvojnog studija DONTNOD Entertainment posljednji smo puta pisali prije već godinu dana, a ovoga vikenda igra je napokon dobila novi trailer.

Podsjetimo se, protagonist igre je Sam Higgs, istraživački novinar koji živi u velikome gradu u kojem se proslavio zbog odičnog posla koji obavlja. No smrt najboljeg prijatelja natjerala ga je da se nakratko vrati u svoj rodni gradić Basswood u zapadnoj Virginiji, kako bi prisustvovao sprovodu. Po povratku u rodni grad, dogodit će mu se niz nesretnih situacija te će se naći usred misterioznog ubojstva koje će morati riješiti pomoću svojih jedinstvenih intelektualnih detektivskih i istraživačkih sposobnosti.

Sam će prilikom istraživanja na raspolaganju imati svoju umnu palaču – fizičko mjesto na koje može otići u svojim mislima te tamo poput Sherlocka Holmesa rekreirati događaje iz stvarnosti i pokušati pronaći skrivene tragove te tako rekreirati mjesta zločina i donijeti zaključke. Čitavu situaciju komplicirat će The Double – Samov dvojnik, unutarnji glas i fizička manifestacija njegove svijesti, koja će mu davati ponekad i moralno upitne savjete, a na igračima će biti da odluče hoće li ih prihvatiti ili ne.

Studio DONTNOD Entertainment obećava da će svaka odluka, svaka interakcija i otkriće utjecati na tijek Samove istrage. “Nema pravih i krivih odgovora – svaki igrač proživjet će zaista jedinstveno iskustvo krojeno njihovom verzijom odluka“, ističu iz razvojnog studija. 

Nažalost, još uvijek nije poznat točan datum kada barem prva od tri epizode igre Twin Mirror izlazi na tržište, no znamo da će to biti nekad tijekom 2020. godine kada stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One. Kao što smo i pisali prošloga ljeta, PC izdanje igre godinu dana će biti ekskluzivno za Epic Games Store.