Već dugo internetom se šire informacije da Activision i Blizzard planiraju napraviti remaster planetarno popularnog RPG-a Diablo II, a sada su stigle nove glasine koje govore da Diablo II Remaster potencijalno stiže već ove godine.

Nove glasine o remasteru igre Diablo II ovoga puta dolaze s francuskog portala Actu Gaming, čiji je urednik već prethodno poznat po točnim glasinama o naknadno najavljenim Blizzardovim igrama Diablo IV, World of Warcraft: Shadowlands i Overwatch 2, stoga je lako moguće da su i ove nove glasine za Diablo II Remaster točne, no  preporučamo da ih zasada uzmete s “dozom soli”.

Prema gore spomenutom portalu Actu Gaming, na remasteru Diabla II u suradnji s Activisionom radi njihova podružnica Vicarious Visions, studio koji je zaslužan za odlične remakeove Crash Bandicoot N. Sane Trilogy i Crash Team Racing: Nitro-Fueled, a poznat je i po brojnim drugim igrama i portovima, uključujući i PC izdanje hita Destiny 2.

Također, s obzirom da su originalni tvorci igre Diablo prošle godine javno otkrili kako su izgubili izvorni kod i sve assete igre Diablo II te tada ustvrdili da bi Blizzardu bilo jako teško napraviti potencijalni remaster (jer bi morali raditi sve iz početka), bit će interesantno vidjeti koliko je remaster uopće moguć. S obzirom da prema novim glasinama na igri radi Vicarious Visions (koji je primarno poznat po remakeovima), moramo priznati da bismo rado umjesto remastera voljeli vidjeti kompletni Diablo II Remake.

Hoće li se glasine pokazati istinitima i stiže li nam ove godine Diablo II Remaster, ostaje vidjeti te jedva čekamo čuti službenu potvrdu od strane Activisiona i Blizzarda.