Razvojni studio Behaviour Interactive na sinoćnjoj je vlastitoj prezentaciji osim puzzle avanture Project S najavio i potpuno novu inovativnu pucačinu nazvanu Meet Your Maker koja izlazi krajem 2023. godine za PC i konzole.

Kad kažemo “inovativna”, mislimo na činjenicu da Behaviour u ovoj igri spaja nekoliko različitih značajki u jednu. Tako će u Meet Your Maker igrači samostalno graditi vlastite levele – svojevrsne elaborirane utvrde pune smrtonosnih zamki za druge igrače koji će, potom, u klasičnoj maniri pucačina iz prvog lica kroz “raidove” morati pokušati inflitrirati građevine drugih igrača kako bi ukrali vrijedan resurs.

Poprilično bizaran, ali i interesantan koncept koji bi, čini nam se, mogao postati novi hit jer nudi veliku količinu mogućnosti, temelji se na poticanju zajednice igrača i potencijalno pruža gomilu zabave. Fora je u tome što ćete prilikom izgradnje vlastitih levela, odnosno utvrda koristiti niz dostupnih blokova, zidova, zamki, ali i čudovišnih stražara kojima potom možete zadavati i rute koristeći igrin ugrađeni sustav umjetne inteligencije. Naravno, bit će tu i kompletni sustav ocjenjivanja tuđih levela i skupljanje reputacije.

Utvrde i leveli koje će igrači graditi moći će se lakoćom objaviti na servere igre, a potom i u realnom vremenu gledati kako drugi igrači pokušavaju osvojiti vašu utvrdu. S druge strane je, dakle, dio igre koji je klasična pucačina iz prvog lica. Studio ističe kako je FPS dio igre pun različitih taktika, a tu je i odabir loadouta kojega čine različita melee i vatrena oružja te obrambeni alati. Oba moda igre, onaj s gradnjom i onaj s “raidanjem” iz prvoga lica sadrže duboki sustav customizacije koji je, kažu iz studija, napravljen da potiče kreativnost igrača.

Sve to, naravno, moći će se igrati u potpunosti kooperativno putem online multiplayera. Kooperativni multiplayer mod bit će implementiran i u element gradnje, ali i u FPS element napadanja utvrda drugih igrača, a podržavat će do dva istovremena igrača. Kako sve to skupa izgleda, uz premijerni trailer s vrha vijesti provjerite i u dodatnom “deep dive” videu iznad ovoga paragrafa.

Za kraj ističemo kako Meet Your Maker po primarnim informacijama izlazi 30. prosinca 2023. godine, no čini se da je taj datum postavljen provizorno jer sugerira mogućnost odgode na 2024. Platforme na koje dolazi su PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S, a ako igru želite isprobati ranije, već sada krenule su prijave za zatvoreno PC testiranje na koje se možete prijaviti putem ovoga linka.