Fumito Ueda – legendarni japanski developer koji nam je donio svevremenske hitove od igara, naslova poput ICO, Shadow of The Colossus i The Last Guardian – otkrio je kako radi na novoj igri koja će biti jednako ambiciozna kao i njegovi prijašnji, već navedeni naslovi.

U intervjuu koji je objavljen u najnovijem broju časopisa Weekly Gematsu, proslavljeni Fumito Ueda otkrio je kako je igra još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja, a njegov GenDesign studio trenutno naporno radi na prototipima raznih ideja za igru.

U toj fazi, ono što razvojni studio želi je definirati jezgru iskustva koje će igra pružiti prije nego će nastaviti s razvojem. Novi projekt financirat će Kowloon Nights – fond za financiranje igara koji je zaslužan za naslove poput Darwin Project, Scorn i još nekoliko nenajavljenih naslova koji će nam doći od razvojnih studija diljem svijeta.

Ono što je Fumito Ueda htio naglasiti jest kako njegova igra neće biti mala poput nekog indie naslova, već pravi veliki projekt kao i ovi koje je imao do sad.

Ako će nam razvoj velikih razmjera postati interes jednog dana, mislim da ćemo morati znatno povećati razvojne kapacitete i prenijeti ga velikog razvojnom studiju kako bi napravili veliku igru,” rekao je Ueda.

Ranije ove godine GenDesign je objavio sliku s kojom je htio dati lagano naznaku kako bi mogao izgledati idući projekt. Sajt na kojem se slika nalazi nije često ažuriran, no dokaz da se nešto ipak kuha nalazi se u činjenici da GenDesign zapošljava ljude.

Nadamo se da će uskoro saznati više o samom projektu (i da neće trebati gotovo jedno desetljeće da igra izađe od trenutka njezine najave).