Stigli smo do kraja mjeseca veljače, što automatski znači da nam je uslijedila najava s ponudom besplatnih PlayStation 4 igara za idući mjesec, za sve pretplatnike na servis PS Plus! Sama ponuda prvenstveno je jutros procurila kao oglas na jednoj poljskoj stranici za prodaju igara, a Sony PlayStation ju je sada i službeno potvrdio.

Tako nam nakon ovomjesečnih pet igara – BioShock: The Collection (sa sve tri igre serijala), The Sims 4 i Firewall Zero Hour idućega mjeseca ožujka ponovno dolaze dvije igre, a to su odlični Shadow of the Colossus i Sonic Forces.

Shadow of the Colossus

Ukoliko si dosad niste priuštili ovu igru koja se smatra apsolutno neizostavnim štivom u moru ključnih igara za PlayStation, sada ćete ju napokon moći preuzeti besplatno ukoliko imate pretplatu na PS Plus. Nezaboravna srcedrapajuća priča koju nam donose dva japanska studija SCE Japan StudioTeam Ico pod vodstvom sada već legendarnog japanskog dizajnera imena Fumito Ueda, akcijska je avantura o dječaku koji se u fantazijskom okruženju bori protiv kolosalnih neprijatelja.

Shadow of the Colossus smatra se jednom od najutjecajnijih i najboljih avantura u povijesti videoigara, a ovaj potpuni i maestralni remake koji je sada besplatan u sklopu PS Plusa izašao je 2018. godine.

 

Sonic Forces

Jedna od novijih 3D igara u dugovječnom serijalu Sonic the Hedgehog iza koje stoje SEGA i Sonic Team, prilikom izlaska na tržište krajem 2017. donijela je brojne novosti u serijal, samo neke od kojih su interesantna i detaljna kreacija vlastitog igrivog lika u univerzumu Sonica, šarene vizuale, dobru priču i odličnu glazbu, ali mnogi su smatrali da nije bitno pridonijela serijalu u kontekstu nezanimljivog i plitkog gameplaya. Kako god bilo, igra se dobro prodala i fanovima pružila solidnu zabavu.

Ukoliko ste fan Sonica, a premišljali ste se oko kupnje, Sonic Forces u ožujku napokon možete preuzeti besplatno u sklopu pretplate na PS Plus.

Trenutno dostupne besplatne igre (BioShock: The Collection, The Sims 4 i Firewall Zero Hour) možete preuzeti do 2. ožujka, a potom ćete Shadow of the Colossus i Sonic Forces u sklopu pretplate na PS Plus besplatno moći preuzeti od 3. ožujka sve do 6. travnja.