Nakon jučerašnje nove epizode Sonyjevog livestream eventa State of Play, u kojemu smo dobili detaljni gameplay prikaz igre The Last of Us Part II, danas stiže i nova epizoda nedavno pokrenutog video serijala “Inside The Last of Us Part II”, koja nam ovoga puta daje do znanja da će ta najočekivanija igra generacija biti pravo tehnološko čudo.

Pod nazivom “Inside the Details”, nova epizoda tako se bavi činjenicom da je razvojni studio Naughty Dog posvetio abnormalnu količinu vremena kako bi stvorio i najsitnije detalje pomoću kojih će likovi i svijet igre The Last of Us Part II oživjeti i djelovati što više realistično. Cilj je bio stvoriti najautentičnije likove koje su igrači ikad imali prilike vidjeti u jednoj igri.

Direktor igre Neil Druckmann posebno ističe da je Naughty Dog za The Last of Us Part II razvio potpuno novu tehnologiju koja će realističnost likova i okolina odvesti na iduću razinu, tako što mogu prikazati i simulirati stvarne i realistične emocije do najsitnijih vizualnih detalja, kao što je iskakanje vena na čelu likova kad su jako ljuti ili, pak, crvenilo obraza osnovano na emocijama ili nečemu što im se fizički događa u specifičnoj sceni. Naughty Dogovci, ističe Druckmann, došli su do toga da mogu čak kontrolirati i stupanj crvenila očiju i putanju kojom suze likovima cure niz obraze, a sve to dijelom je potpuno nove tehnologije razvijene za The Last of Us Part II.

Ova abnormalna količina detalja bit će prisutna i u dizajnu levela i stvarima u okolini, kao što su arhitektura, drveće, lišće i slično, a Naughty Dogovci su se pobrinuli da grad Seattle, koji će Ellie posjetiti u igri, također prikažu što realističnije. Ekipa iz studija posjetila je Seattle nekoliko puta, skenirala i fotografirala prirodne elemente u okolini te fizički kroz stvarni grad prehodala čitavu rutu koju će Ellie prehodati u igri kako bi ga rekreirali i replicirali što vjernije.

Kako sve to izgleda, pogledajte u novoj epizodi “Inside The Last of Us Part II”, a dotada podsjećamo da igra na tržište za PlayStation 4 stiže 19. lipnja – za manje od tri i pol tjedna.