Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint nije imao sjajan start svog životnog ciklusa. Mnogi fanovi serijala taktičke vojne pucačine Ubisoftu su zamjerili što su od Ghost Recona htjeli napraviti još jedan live-service projekt u stilu The Divisiona iako to nije nešto što je serijalu trebalo. 

Ipak, iz Ubisofta nisu odustali od Breakpointa te ga polako vraćaju na pravi put, a s novom epizodom stigla je i nova nadogradnja koja u igru uvodi hrpu novog sadržaja ali i novi način igranja koji će biti sličniji onome iz solidnih Wildlandsa. 

Prva novost je novi Adventure vezan uz Episode 2 u kojem ćemo se podružiti s legendarnim Sam Fisherom, protagonistom serijala Splinter Cell. Cijela avantura dostupna je vlasnicima Year One Passa, no možete ju kupiti i zasebno. Ipak, svi igrači imat će besplatan pristup prvoj misiji te će moći kooperativno igrati misije s prijateljima koji posjeduju Adventure. 

Osim nove avanture, dvije nove klase stižu u PvE ali i u PvP, a vlasnici Year One sezonske propusnice imaju tjedan dana raniji pristup. Klasa Echelon fokusira se na stealth, a glavna sposobnost klase je Sonar Vision koji omogućuje detektiranje neprijatelja kroz zidove. Klasa Engineer omogućava igračima da zadaju više štete dronovima te da budu smrtonosniji s bacačima granata, a glavne sposobnosti Defense Drone i Supply Drone zaokružuju ovu support klasu. 

Ubisoft je kao šlag na tortu, uz četiri nove mape za PvP, konačno u igru ubacio novi besplatni mod The Ghost Experience. U novom modu možete isključiti gear level i koristiti realističniji loot sustav te igrati imerzivniju i taktičniju verziju Breakpointa koju možete skrojiti po vlastitim željama. 

Za ostale novosti koje donosi nova nadogradnja bacite oko na službenu objavu.