Hvaljeni akcijski RPG The Witcher 3 poznatog poljskog studija CD Projekt RED izašao je još u svibnju 2015. godine – prije više od četiri i pol godine, no njegova popularnost ne jenjava. Štoviše, sad kada je Netflix izbacio očekivanu seriju istoga imena, treći nastavak popularne RPG sage na današnji dan oborio je vlastiti rekord – zaigralo ga je čak 94 tisuće igrača istovremeno.

Podaci o kojima se radi dolaze, naravno, sa Steama te se brojke odnose na PC verziju igre, a vjerujemo da su ukupne brojke, kad se uračunaju PlayStation 4 i Xbox One, još i veće. Samu vijest o oborenom rekordu istovremenog broja igrača na Steamu putem twittera je prenio Marcin Momot – globalni community voditelj CD Projekt RED-a.

Dakako, Momot je gore istaknutu informaciju prenio jučer, 29. prosinca u 20h, kada je maksimalni broj istovremenih igrača iznosio 93.835, a u trenutku pisanja ove vijesti ta brojka popela se na 94.601, što možete i sami vidjeti te dalje pratiti putem Steamchartsa na ovome linku. Samim time The Witcher 3 je u ovome trenutku sedma najigranija igra na Steamu, a živo nas zanima koliko će trebati da prešiša strelovitih 100 tisuća istovremenih igrača, što bi, čini se, moglo biti vrlo brzo.

Generalno, ova vijest zapravo i ne čudi i to iz dva razloga. Prvo, sasvim je logično da je Netflixova serija The Witcher, kao trenutno jedna od najtraženijih i najgledanijih serija na svijetu, pomogla da se igrači ponovno vrate Witcheru, ali i da ga mnogi drugi po prvi puta otkriju i zaigraju. Drugo, na Steamu je u tijeku velika zimska rasprodaja, a The Witcher 3 je na čak 70% popusta te do 2. siječnja košta samo 9 eura.

Stoga, iako smo ju već odavno odigrali, priznajemo da čak i nas svrbe prsti te se nekako u ovom trenutku razmišljamo ponovno upaliti The Witcher 3 i zajahati u suton.