Još jedna zanimljiva proceduralno generirana indie kooperativna survival igra The Wild Eight stiže nam na Steam Early Access.

Nakon što su prvi puta najavili igru još u svibnju 2016. kroz Kickstarter kampanju, te uspješno dosegnuli cilj od 50.000 dolara, developeri Fntastic i Eight Points najavili su nedavno da će ipak ići u Early Access, unatoč originalnim planovima da igru na tržište izbace tek kad je u potpunosti gotova.

Razlog za Early Access su velike promjene u razvoju igre i nepredviđene okolnosti u kojima će najbolje pomoći glasovi i iskustva igrača, kako bi igra zadobila svoj konačni oblik koji će najbolje odgovarati i igračima i developerima. Planirano trajanje Early Accessa zasad je tri do četiri mjeseca, a developeri smatraju da je to sasvim dovoljno vremena da uzmu u obzir feedback igrača, isprave bugove i dodaju završne ključne elemente u igru.

Podsjetimo se, radnja igre odvija se u Aljasci, a igrači će se naći u ulozi putnika koji su preživjeli avionsku nesreću te su primorani suočiti se s divljinom i hladnoćom, istraživati, skupljati hranu, loviti životinje i boriti se za život. U timu će biti do 8 igrača, a to mogu biti nasumični online igrači ili vaši najbliži gaming prijatelji. Naravno, igrači će moći okušati sreću i sami, ali mutirani vukovi i slične zvijeri bit će puno manji izazov ako ste u grupi.

Kako preživjeti avionsku nesreću i divljinu Aljaske, imat ćemo priliku isprobati već od 8. veljače na Steam Early Accessu, a igra će na službenom izlasku, osim Steam platforme, biti dostupna i za PS4 i Xbox One.