Novosti o nekadašnjoj Telltaleovoj igri i posljednjoj sezoni serijala – The Walking Dead: The Final Season – svako malo nas iznenađuju. Poznato je da je završetak sezone na sebe preuzeo studio Skybound Games, čiji osnivač je Robert Kirkman – autor stripova Walking Dead, a danas stiže vijest da će se od sada pa nadalje PC verzija posljednje sezone igre The Walking Dead moći kupiti samo putem online dućana Epic Games Store.

Da razjasnimo: ukoliko ste već prethodno na Steamu kupili čitavu sezonu putem Season Passa, preostale dvije epizode koje još trebaju izaći normalno će vam biti otključane u trenutku njihovog izlaska na tržište.

S druge strane, ono što ovaj poslovni dogovor između Skybounda i Epic Gamesa donosi je nemogućnost buduće kupnje bilo koje od epizoda The Final Seasona putem Steama. Dakle, ako ste zasebno kupovali prve dvije epizode na Steamu a ne kao paket, preostale dvije morat ćete kupiti putem Epic Games Storea – na ovome linku, a oni koji još dosad nisu kupili nijednu epizodu Walking Dead: The Final Seasona, od sada pa nadalje moći će ih kupiti pojedinačno ili u Season Pass paketu – također isključivo putem Epic Games Storea.

Kako bi fanovima sve ovo bilo nešto jasnije, ekipa iz Skybounda složila je i prigodni video u kojemu na hrpu tehničkih i drugih pitanja o ovoj tranziciji sa Steama na Epic Games Store odgovara ni manje ni više nego glasovna glumica koja je utjelovila Clementine – Melissa Hutchison:

Dakako, osim putem videa, o ovoj situaciji oglasili su se čelnici Skybound Gamesa u posebnoj izjavi za novinare, a mnogima se čini da je Epic Games Skyboundu pripomogao financijski i logistički, ako je suditi prema riječima čelnika Skybounda.

Uzbuđeni smo što radimo zajedno na Epicovom novom transformativnom događaju lansiranja Epic Games Storea. Epic je odmah preuzeo odgovornost rada s nama i pomogao nam vratiti originalni tim, kako bismo osigurali da fanovi dobiju kompletnu sezonu igre Telltale’s The Walking Dead: The Final Season” – u izjavi za novinare rekli su direktor Skybound Gamesa Ian Howe i predsjednik Skybound Interactivea Dan Murray.

Treća epizoda The Walking Dead: The Final Seasona naziva Broken Toys izlazi 15. siječnja 2019. za PC, PlayStation 4Xbox One i Nintendo Switch, a u nastavku pogledajte i teaser za spomenutu treću epizodu: