Epic je odlučio proširiti svoje poslovanje i pokrenuti vlastitu online trgovinu Epic Games Store na krilima uspjeha svoje megapopularne igre Fortnite.

Jedna od najvećih prednosti Epicove platforme u odnosu na Valveovu će biti činjenica da će 88% novaca od svake prodaje neke igre ići izravno razvojnom studiju za razliku od Steama na kojem 70% od svake prodaje ide developerima.

Epic Games Store bit će ugrađen u novi launcher program kojeg razvija Epic koji će nesumnjivo biti jedino mjesto preko kojeg će igrači moći pristupiti Fortniteu na PC-u.

Osnivač i izvršni direktor Tim Sweeney objasnio je kako su puno naučili o vođenju online trgovine na PC-u putem Fortnitea te isto tako ističe kako će ovo za njih biti itekako profitabilan poslovni pothvat. Smatra kako bi razvojni studiji trebali biti nagrađeni za svoj trud, a ne online platforme preko kojih prodaju svoje igre koje uzimaju prevelik postotak.

Ovo nije prvi put da slijedom svog impozantnog uspjeha s Fortniteom ovaj poznati studio radi popularne poteze od kojih profitiraju ljudi iz industrije. Tako su početkom ove godine smanjili postotak kojeg uzimaju od ”asseta” koji su na prodaji na Unreal Storeu.

Više informacija možete saznati na službenom blogu Unreal Enginea.