Prošlo je više deset mjeseci od posljednje ekspanzije koju je Deck13 pripremio za svoju igru The Surge. Ovaj je RPG dobio solidne ocjene od igrača i kritičara, a mnogi su mu dodijelili titulu znanstveno-fantastične Dark Souls igre. U međuvremenu su razvojni tim i izdavač Focus Home Interactive najavili kako rade na nastavku, ali to ne znači da su gotovi s izdavanjem sadržaja za original.

Sada je stigla vijest o drugom proširenju naziva The Good, the Bad and the Augmented. U njemu će se igrači boriti protiv ludog znanstvenika Dr. Rischbotera kako bi si osigurali jedinstvena oružja, oklope i razne druge dodatke. Mjesto radnje ove ekspanzije jesu dubine postrojenja CREO gdje se krije napušten Quality Assurance laboratorij kojemu je testiranje nove tehnologije bila glavna funkcija. Sada se tamo nalaze samo sobe s testovima koje iz nekog razloga imaju tematiku Divljeg zapada.

Ova ekspanzija će izaći 2. listopada za PC, Xbox One i PlayStation 4, a po kojoj će se cijeni prodavati zasad nije poznato. The Surge možete nabaviti na spomenute tri platforme po cijeni od 30 eura i prije kupovine možete besplatno preuzeti i isprobati demo verziju. Sve druge informacije o igri nalaze se na službenim stranicama, dok kratak najavni trailer možete pogledati ispod teksta.