The Surge 2 – očekivani nastavak znanstveno-fantastične Souls-like igre danas je dobio novi devetominutni gameplay trailer s prigodnim komentarima developera iz razvojnog studija Deck13, koji nam detaljnije razjašnjava informacije o oružju, levelima, neprijateljima i svemu što nas očekuje u igri ove jeseni.

Kao što je od prije poznato, The Surge 2 donosi još ambiciozniji level dizajn nego prethodni nastavak, zahvaljujući poboljšanom engineu. Setting će biti dosta drukčiji: očekuje nas istraživanje ogromnoga razorenog post-apokaliptičnog grada zvanog Jericho u kojemu svojevrsna tehnološka apokalipsa proždire sve i svakoga. Naš zadatak bit će preživjeti i otkriti istinu koja leži iza ove katastrofe, a na putu ćemo se boriti i susretati s različitim kultističkim klanovima, nanomašinama i tehno-čudovištima.

U ovom novom gameplay videu, voditelj game dizajna Adam Hetenyi iz razvojnog studija Deck13 provest će nas kroz dosad neviđene nove okoline, a osim što smo dobili uvid u nove opasnosti, masivne nove levele i povratak beskompromisne brutalne i intenzivne borbe, po prvi puta u ovom videu možemo vidjeti i još jednu novu stavku koja također podsjeća na serijal Dark Souls, a to je “asinkroni” multiplayer, odnosno mogućnost ostavljanja poruka drugim igračima.

Od ostalih novosti koje su prikazane u videu, tu su i poboljšane boss borbe, pitoreskne lokacije parkova i predgrađa, kao i novi borbeni potezi, različiti pristupi raznim situacijama u igri, customizacija lika, korištenje borbenog drona i brojne druge sitnice.

The Surge 2 izlazi 24. rujna 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.