Nakon što je razvojni studio Frogwares prekjučer optužio izdavača Nacon za piratiziranje i postavljanje hakiranog izdanja njihove igre The Sinking City na Steam u svrhu stjecanja zarade, igra je sinoć ponovno, po treći put, uklonjena sa Steama.

Iako se Nacon jučer oglasio putem objave na Steam stranici igre (do koje je sad nemoguće doći) i rekao da Frogwaresova tvrdnja o piratiziranju igre nije istina, vlasnik Steama Valve ipak je automatski reagirao i sinoć uklonio igru. Razlog Valveova uklanjanja igre sa svoje platforme je taj što je Frogwares podnio zahtjev za narušavanje autorskih prava kroz poznati akt DMCA (engl. Digital Millennium Copyright Act).

The Sinking City je u sporu na francuskom sudu već neko vrijeme. Privremena odluka prošle godine naočigled je dala Naconu pravo da distribuira igru na Steamu dok se parnica nastavlja“, izjavio je Valveov Doug Lombardi za portal Vice te dodao: “Međutim, danas smo zaprimili obavijest za DMCA uklanjanje verzije koju je Nacon nedavno isporučio te smo reagirali na tu obavijest“.