Do sada smo Tolkienove fantazijske svjetove kroz igre dobili prilike istražiti u brojnim žanrovima, a nova igra koja je najavljena prije par sati spada pod avanture. Razvojni tim Daedalic Entertainment poznat je po naslovima u tom području, da bi sada dobili prilike napraviti igru u kojoj će biti veoma zanimljivo pratiti ovog junaka, ako ga tako možemo nazvati. Projekt na kojem rade zove se The Lord of the Rings: Gollum, ali osim naslova je malo detalja poznato.

Zasad su bili spremni objaviti da će se držati vizije koju je taj popularni pisac imao, a istovremeno će istražiti nove događaje i detalje vezane uz Gollumovu priču. Igru će pogoniti impresivni Unreal Engine, stići će na “sve relevantne platforme” i trebali bismo je zaigrati 2021. godine, tako da ćemo se načekati.

Middle-earth Enterprises, kompanija koja posjeduje Tolkienov IP, dala je izjavu u kojoj kažu da ih raduje partnerstvo s Daedalicom i vjeruje tom njemačkom studiju da će napraviti inovativnu igru s fokusom na priču. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati, budući da nas do izlaska dijeli još dosta vremena. Kada tim bude spreman objaviti više detalja, prenijet ćemo vam. Do tada možete pratiti Facebook i Twitter profile razvojnog tima ako želite biti u toku.