Od razvojnog studija Daedalic Entertainment stižu pomalo razočaravajuće, ali s obzirom na opseg projekta i donekle očekivane vijesti – The Lord of the Rings: Gollum ipak nećemo zaigrati ove godine.

Tu nadolazeću akcijsku avanturu s posebnim fokusom na narativu, kreiranu po uzoru na epski serijal novela The Lord of the Rings trebali smo zaigrati ove godine, no nakon što je prije par dana njemački studio potpisao ugovor s francuskim izdavačem Naconom, objavljeno je da će igra ipak izaći tek u 2022. godini. 

Kompanije se nadaju da će zajedničkim snagama ispuniti očekivanja svih fanova serijala The Lord of the Rings i u potpunosti iskoristiti snagu nove generacije konzola. 

Kao što je već od prije poznato, u Gollumu ćemo preuzeti upravo ulogu čudnog i jezivog Golluma i poći u potragu za njemu jedinim bitnim predmetom – svima dobro poznatim prstenom. Avanture će nas odvesti kroz brojna poznata mjesta Međuzemlja, a razvojni studio naglašava da će poseban fokus biti na stealth pristupu, no neće nedostajati ni akcijom nabijenih scena potjera.

The Lord of the Rings: Gollum izaći će na PC-ju, PlayStationu 4 i 5, Xboxu One i Series X/S te Nintendo Switchu negdje u 2022. godini.