Razvojni studio Hinterland Games zaslužan za survival igru The Long Dark danas je otkrio detalje o singleplayer kampanji. Novi Story Mode koji će biti pušten u javnost u proljeće 2016. omogućit će nam da igramo kao muškarac i žena koji se svaki bore za opstanak u divljini nakon misterioznog apokaliptičnog (a kakvog drugog) događaja koji je (a što nego) doveo civilizaciju na rup kolapsa.

The Long Dark smještena je duboko u kanadsku divljinu, a singleplayer survival mod može se igrati na preko nekoliko mapa. Za opstanak potrebno je skupljati resurse kao što je drvo i odjeća, izrađivati oružje za borbu protiv gladnih vukova i pronaći zadovoljavaljući zaklon kako bi se preživjela zima. Unatoč mračnom naslovu, nema zombija: jedini neprijatelj vam je majka priroda. Igra se već prodala u preko 550 tisuća kopija na Steam Early Accessu i Xbox One Game Previewu.

Prva sezona ove igre izaći će u epizodama tijekom 2016., a glasove likovima će između ostalih posuditi megapopularna i sveprisutna Jennifer Hale te David “Solid Snake” Hayter. Svaka epizoda trebala bi trajati dva do tri sata, tako da će za prelazak cjelokupne prve sezone biti potrebno 10 do 12 sati – s tim da će kompletna verzija igre The Long Dark biti čak 30% veća nego ono što trenutno možemo isprobati u early accessu.