The Flame in the Flood projekt je studija The Molasses Flood, nakon što je raspušten Irrational Games, studio Kena Levinea koji nam je donio BioShock serijal. Iako se radi o nezavisnoj, kickstartanoj igri, na The Flame in the Flood rade veterani AAA industrije koji na svojim životopisima imaju igre kao što su Halo 2, Rock Band, Guitar Hero, i naravno, BioShock.

The Flame in the Flood kategorizira se kao survival igra s roguelike elementima: igrate kao Scout, mlada djevojka koja uz pomoć vlastite pameti i snalažljivosti te svog vjernog četveronožnog suputnika Aesopa mora preživjeti putovanje niz nabujalu rijeku i doći do njezina kraja prije nego što se utopi, promrzne, umre od gladi, ili je rastrgaju vukovi.

Igra je u Steam Early Accessu od prošlog rujna, i ako pogledate dosadašnje impresije, Steamova zajednica čini se oduševljena njome. Jučer je objavljen i datum izlaska – The Flame in the Flood moći ćemo u konačnoj, gotovoj verziji zaigrati od 24. veljače na PC-u, Xboxu One i Macu.

Atmosferu koju The Flame in the Flood želi postići najbolje možete vidjeti u traileru u kojemu se pojavljuje glazba alt-country pjevača Chucka Ragana, koji potpisuje i ostatak soundtracka za igru.

https://www.youtube.com/watch?v=i_xPWLK2ezQ