Danas smo dočekali izlazak jedne od igara koja će po svemu sudeći obilježiti ovu godinu. Hoće li to biti po dobrome ili lošem još ćemo vidjeti, ali Tom Clancy’s The Division od 8.3.2016. je službeno dovršena igra. Serveri su otvoreni i na njima svake minute raste broj igrača.

Pomno smo pratili nastajanje ove igre koja je već četiri godine u razvoju kod Ubisoftovog švedskog studija Massive Games. Za potrebe Divisiona je razvijen sasvim novi engine zvan Snowdrop, a tek sada ćemo imati priliku vidjeti cijelu stvar u akciji i pod pravim opterećenjem.

Tom Clancy’s The Division prikazuje nam postapokaliptični New York i prikazuje kako bi izgledao SAD kada bi amerikanci izabrali Donalda Trumpa za predsjednika (ili se radi o nekoj smrtonosnoj epidemiji, nismo sigurni…). Otvorenu betu je prošlog mjeseca zaigralo čak 6.4 milijuna igrača, a Ubisoft se nada da će dobar dio njih od danas ponovno biti prisutan u virtualnoj Velikoj Jabuci.

Mi smo vam u novom, papirnatom izdanju Reboota koji sutra dolazi na kioske pripremili detaljan pregled i najavu igre, a sljedeći mjesec ćete moći čitati veliku recenziju nakon mjesec dana života u New Yorku.