Krajem prošloga mjeseca napokon smo saznali točan datum izlaska prve epizode nove horor avanture The Dark Pictures Anthology: Man of Medan. Ukoliko niste upoznati s ovom igrom, radi se o novom pothvatu studija Supermassive Games, prethodno poznatih po horor PlayStation ekskluzivi Until Dawn, ali i po DLC-ovima za odlični LittleBigPlanet i HD remasteru igre Killzone.

Dosad smo za The Dark Pictures Anthology: Man of Medan dobili već nekoliko epizoda razvojnih dnevnika te smo dosad saznali da prva igra, odnosno prva epizoda imena Man of Medan prati petero ljudi koji se brodom upute na godišnji odmor te roneći oko potonule olupine aviona iz Drugog svjetskoga rata nailaze na zastrašujuće nadnaravne pojave. Također, kroz prethodne epizode razvojnih dnevnika saznali smo kako je studio za potrebe igre stvorio realističnu simulaciju vremenskih nepogoda na pučini mora te na koji način su pristupili mračnoj i zastrašujućoj horor atmosferi koja nas čeka u igri.

Škvadra na okupu, ali ne zadugo. Svaki od igrivih likova može umrijeti, a svaki naš odabir imat će posljedice.

Ova nova epizoda, jednostavno nazvana “Who is Conrad” pobliže nas upoznaje s jednim od živopisnih likova iz igre. Naravno, lik će se, pretpostavili ste, zvati Conrad, a tumači ga holivudski glumac Shawn Ashmore – najpoznatiji kao Bobby Drake (odnosno Iceman) iz filmova X-men te kao Jack Joyce, protagonist igre Quantum Break. “Conrad nije baš najljubazniji lik na svijetu, ali mislim da je baš to zabavno kad se radi o ovakvom načinu pričanja priče i ovavkom gameplayu“, u novom razvojnom dnevniku objašnjava glumac Shawn Ashmore o svome liku Conradu te dodaje: “Supermassive stvara priče i igre u kojima ima toliko sadržaja koji se grana, da igrač može birati i isklesati onakvu priču kakvu želi“.

Naravno, radi se o činjenici da ćemo u Man of Medanu, kao i u Until Dawnu, imati set različitih likova, a o našim će odlukama ovisiti koji od njih će preživjeti, a koji ne, te ćemo se tijekom igre susresti s brojnim moralnim odabirima i teškim trenucima, kako kroz dijaloge i odnose s drugima, tako i kroz interakciju s nadnaravnim elementima koji će nas dočekati u igri.

Podsjećamo: The Dark Pictures Anthology: Man of Medan izlazi 30. kolovoza za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a u nastavku pogledajte novu epizodu razvojnih dnevnika te zavirite iza kulisa stvaranja igre i snimanja motion capturea i saznajte što još Shawn Ashmore ima za reći o
svome liku Conradu i drugim protagonistima, kao i o ljubavi prema horor filmovima i žanru horora općenito.