Krajem prosinca su razvojni tim Baptiste Miny i izdavač Community Villa prvi put predstavili point and click avanturu s prilično zanimljivim stilom, The Blind Prophet. Tada je bilo rečeno da će igra u siječnju kroz Kickstarter kampanju tražiti sredstva za razvoj, a sada, par dana prije njenog završetka, stiže vijest da su to uspješno napravili. Tim je tražio nešto manje od 11,5 tisuća dolara, a u vrijeme pisanja prikupili su tisuću više od tog cilja.

Tim želi da igrači istraže grad prepun korupcije, Rotbork, i saznaju koja i kakva se zla kriju u njemu. Glavni lik zove se Bartholomeus, a spominje se mračan sadržaj za malo starije zapakiran u point and click žanru. To znači da uz tipične mehanike možete očekivati zagonetke, priču u moralnosti i filozofiji, svijet prepun zanimljivih likova i naraciju koja se mijenja ovisno o odlukama koje donesete.

The Blind Prophet je trenutno u izradi za PC, a trebao bi izaći za PS4, Switch, Xbox One i mobilne uređaje nekad nakon što prva verzija postane dostupna. Baptiste Miny je pripremio demo verziju za sve zainteresirane igrače koju možete preuzeti ovdje, pa ako nakon toga želite podržati projekt imate još pet dana do završetka kampanje.