Strategija u stvarnom vremenu TFC: The Fertile Crescent nezavisnog studija Wield Interactive iz Australije 13. lipnja izlazi iz Early Accessa za platforme PC, Mac i Linux uz nekoliko novosti poput: strateške opcije od početka meča, proširenog sadržaja odnosno nove kampanje, kao i novih jedinica i tehnologija, a najavljeni su i poboljšana mehanika i korisničko sučelje.

U ovom RTS-u igrači će se naći u okruženju autentičnog brončanog doba, gdje svi počinju na ravnopravnoj osnovi. Dok igrači napreduju, čeka ih ključni trenutak: odabrati jednu od tri legendarne civilizacije brončanog doba kako bi poveli svoj narod do slave.

Izlaskom inačice 1.0 za nekoliko dana bit će zaokružen dugogodišnji razvoj igre koja je na Steamu u Early Accessu ostvarila 92% pozitivnih recenzija od igrača. Tako će TFC: The Fertile Crescent nakon sedam godina razvoja i uz potporu programa Games Grant vlade Queenslanda (podatak koji je zgodno istaknuti) doseći prekretnicu a RTS entuzijasti iz Wield Interactivea ostvariti vjerojatno najveći cilj u svojoj povijesti razvoja igara. Proslavili su ga novim trailerom koji nas pozitivno pogađa u svakom geek smislu.