Nakon niza epskih akcijskih igara, Team Ninja su najavili kako razvijaju svoj prvi akcijski RPG smješten u otvoreni svijet. 

Rise of the Ronin je u razvoju dugih sedam godina, a vodi nas u sličan period kao i Like A Dragon: Ishin. Smješten u kasno 19. stoljeće, Rise of the Ronin odvija se na kraju dugačkog Bakumatsu perioda u kojem se Japan suočava sa jednim od svojih najmračnijih poglavlja – građanski rat bijesni između šogunata i opozicijskih snaga, a utjecaj Zapada je sve izraženiji. 

U tom periodu povijesnih previranja utjelovit ćemo Ronina, ratnika koji ne odgovara nijednom gospodaru i koji će skrojiti vlastitu sudbinu. Team Ninja obećava atraktivnu borbu mačeva na koju smo i navikli od njih, uz dodatak novog vatrenog oružja koje dodaje jedinstvenu osobnost ovom turbulentnom periodu. 

Iz Team Ninje su rekli kako je Rise of the Ronin rezultat svih godina iskustva te kako se nadaju da će igrači cijeniti priču koja će detaljno prikazati japansku revoluciju pa čak i najmračnije i najružnije trenutke koje bi mnogi drugi izbjegavali. 

Jako na veseli veći nagalasak na narativ ali i najava da će svaka naša odluka imati utjecaj na konačni ishod – prepoznatljiva Team Ninja akcija u otvorenom svijetu također zvuči itekako primamljivo. 

Rise of the Ronin je konzolaška PlayStation 5 ekskluziva i stiže 2024. godine.