Tko čeka, dočeka! Ustvari je bilo samo pitanje vremena nakon ogromnog uspjeha Kiwami remakeova, no konačno ćemo zaigrati “samurajsku” Yakuzu. Like A Dragon: Ishin je remake igre Ryu ga Gotoku: Ishin koja je izašla samo na japanskom tržištu 2014. godine za PS3 i PS4. 

Like A Dragon: Ishin stiže u veljači iduće godine, a vodi nas u sredinu 19. stoljeća u fikcionalnu verziju Kyota zvanu Kyo. Ishin će nam prikazati kako su izgledali posljednji dani samurajske ere. Nema Kazume ali je zato tu Sakamoto Ryoma, stvarna povijesna ličnost kojoj se pripisuje svragavanje šogunata i radikalna reformacija Japana. I koji izgleda kao Kazuma jer ako nije strgano zašto nešto popravljati. 

Naravno, poznata lica iz serijala se vraćaju ali u drugim ulogama, a iz proslavljenog razvojnog studija kažu kako možemo očekivati neočekivane zaplete i obrate za koje je sposoban samo Ryu Ga Gotoku. Pazi se Shyamalane. 

Ishin će nam omogućiti da šake zamijenimo katanama i pištoljima u četiri različita borbena stila, a pomoću apsurdnih Heat napada moći ćemo nekome zagurati kisele krastavce u grlo, zapovijediti tigru da ih “pomazi” ili jednostavno iskoristiti dobri stari top da ih pošaljemo preko oceana. 

Iz SEGA-e su se pohvalili i da je ovo prva igra u serijalu koja se razvija u Unreal Engineu 4 što omogućava prikazivanje detalja i grafičku kvalitetu još neviđenu u Yakuzi. 

Dobri ljudi iz SEGA-e i RGG su rekli kako imaju još mnogo toga za pokazati – od izvanrednih mini-igara do jedinstvenih in-game značajki koje će nas uroniti u Japan 19. stoljeća. 

Fratrić na aparatima.