Jučer u popodnevnim satima održala se Nintendova prezentacija indie igara koje ove godine stižu na Switch. Predstavljanje u trajanju od 20-ak minuta prošlo je u znaku mačke koja je bila centralna tema dvije igre. Osim mačaka, javile su se i neke druge životinjske vrste, a mi ćemo ukratko proći sve što je najavljeno. Krenimo redom:

Little Kitty, Big City

Debitantska igra američkog indie developera Double Dagger Studio dobila je datum izlaska. Igru koja je nastala kao pokušaj jednog od developera da nauči svoju djecu kodiranju igrat ćemo 9. svibnja. Igrač upravlja malom crnom mačkom u mini-otvorenom svijetu, a cilj mu je pronaći put do kuće dok susreće brojne druge likove i upada u raznolike događaje.

Yars Rising

Od novonajavljenih igara tu je Yars Rising, a posebna je po tome što služi kao nastavak naslova Yars Revenge iz 1982. godine za Atari 2600. Za razliku od svojeg prahistorijskog prethodnika, Yars Rising je moderna metroidvania koju ćemo igrati kao side-scrolling platformer u ulozi čovjeka, a ne kukca. Igru razvija WayForward, a izdaje Atari.

Refind Self: The Personality Test Game

Dirljiva igra vođena narativom studija Lizardry razvijena je inicijalno za PC 2023. godine, a potiče nas da otkrijemo svoj tip osobnosti. Krećemo kao android čijeg vlasnika više nema, a pokušavamo otkriti koja je naša svrha.

Sticky Business

Radi se o igri u kojoj vodimo trgovinu naljepnica i slušamo želje svojih klijenata kako bismo ispunili njihove zahtjeve. Potaknuti dobro obavljenim poslom s naše strane, klijenti s nama dijele svoje životne priče. Igra uključuje preko 400 kreativnih elemenata od kojih možemo stvarati naljepnice, a DLC Plan with Me dodaje joj više novog sadržaja. Simpatični simulator trgovine od sada je dostupan za Switch. 

Antonblast

Retro platformer koji razvija i izdaje Summitsphere dobio je datum izlaska i stiže na Switch 12. studenog ove godine. Igramo kao gnjevni Dynamite Anton čiji zadatak je vratiti svoju dušu od samog Vraga.

Valley Peaks

Opuštena igra penjanja u kojoj igramo kao žabac dolazi na Switch ove godine. Penjački platformer sadrži mapu s više planinskih vrhova od kojih svaki služi kao zasebna zagonetka, a na vrhu planine je potrebno postaviti radio tornjeve za žablje stanovnike Valley Peaksa.

Lorelei and the Laser Eyes

Misteriozni puzzler Lorelei and the Laser Eyes koji razvija Simogo, a razvija Annapurna dobio je datum izlaska i stiže na Switch 16. svibnja. Igrači upravljaju ženom koja je pozvana da sudjeluje u projektu smještenom u stari europski hotel. Njezino putovanje ubrzo postaje pravi horor u kojem se suočava s više od raznolikih 100 zagonetki.

Europa

Igra se odvija na mjesecu Europi gdje igramo kao Zee, dječak s uređajem nalik na jetpack koji istražuje slikoviti vanzemaljski planet. Europa ima opuštenu atmosferu i prekrasno građen krajolik koji podsjeća na svijet iz Zelde ili igre nalik Shadow of the Colossus, a u nekim se elementima također mogu očitovati utjecaji kao što je Spirit of the North. Najavljeno je da dolazi na Switch ove godine, a besplatni demo već je dostupan.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate

Roguelike avantura s najpopularnijim kornjačama na svijetu na Switch stiže ovo ljeto u srpnju, ali samo na određeno vrijeme. Igramo kao nindža kornjače dok putuju kroz portale koji mijenjaju stvarnost kako bi pronašli otetog majstora Splintera.

Cat Quest III

Mačkoliki piratski RPG otvorenog tipa dobio je datum izlaska i dolazi na Switch 8. kolovoza ove godine. Istražujemo prekrasni svijet Purribean u svojem gusarskom brodu i borimo se protiv štakorskih neprijatelja Pi-Rata solo ili u lokalnom co-opu.

Stitch

Opuštena igra vezenja ima više od 180 ponuđenih slagalica, odnosno Obruča s uzorcima i od danas je dostupna za Switch.

Otkriveni datumi izlaska

Od preostalih vijesti treba spomenuti datume izlaska za SteamWorld Heist II (8. kolovoza), Bzzzt (ljeto 2024.), Schim (18. srpnja), Animal Well (9. svibnja), Duck Detective: The Secret Salami (23. svibnja) i Another Crab’s Treasure koji na Switch stiže 25. travnja.