Prvi State of Play ove godine održan je u kasnim sinoćnjim satima, a obožavateljima je donio puno sjajnih trailera i vrhunskih iznenađenja koja ih očekuju ove i sljedeće godine! Ukratko ćemo proći sve što je najavljeno na showcaseu na kojem su otkrivene nove igre i prikazani novi detalji za one već poznate.

Sony je showcase startao s divljim, ali kratkim gameplayom nadolazećeg Helldivers II koji na PS5 i PC stiže već sljedeći tjedan, 8. veljače.

Sljedeći na listi našao se Stellar Blade, a developer SHIFT UP Corporation i Sony su ponudili uvid u njegov post apokaliptični svijet u kojem je čovječanstvo pobjeglo pred misterioznim neprijateljem Naytiba. Upoznajemo se s protagonisticom Eve čiji zadatak je osloboditi planet od vanzemaljske nadmoći uz pomoć dvoje suputnika. Potom smo posjetili grad ispod površine zemlje gdje obitavaju preživjeli ljudi u kojem će se, prema svemu sudeći, odvijati dobar dio priče. Stellar Blade izgleda apsolutno predivno, a u njemu bi posebno mogli uživati ljubitelji anime vizualnog stila. Gameplay za ovu kibernetsku avanturu iz trećeg lica prikazao je puno, puno akcije, brutalne borbe i zapanjujućeg okruženja. Stellar Blade na PS stiže 26. travnja ove godine!

Potom smo vidjeli da je Sega najavila svoj novi platformer Sonic X Shadow Generation, moderniziranu verziju igre iz 2011. uz koji je prikazan brzi, šareni i dinamični trailer. Otkriveno je također da igra stiže ove jeseni.

Iz kategorije kratkih obavijesti otkriveno je da je nadolazeća brza mecha akcija Zenless Zone Zero u razvoju za PlayStation 5 te da Foamstars 6. veljače stiže na PS4, PS5 i PS Plus. Osim toga, najavljeno je da gotički V Rising na PS5 stiže ove godine i otkriven je kratki teaser koji potvrđuje da Until Dawn u poboljšanoj verziji stiže na PS5 i PC kasnije ove godine.

Za velike ljubitelje apsolutnog prošlogodišnjeg dragulja Dave the Diver stižu fantastične vijesti jer upravo Dejv u travnju ove godine stiže na PS5! Osim toga, Mintrocket je otkrio još jedno iznenađenje, a to je da mjesec dana kasnije, u svibnju, Dejv dobiva novi sadržaj – Dave the Diver: Godzilla!

Silent Hill imao je svoj mini showcase gdje je shadowdropao potpuno novu igru i napokon prikazao dugoočekivani trailer za Silent Hill 2. Nova igra koja je dostupna već sada zove se Silent Hill The Short Message. Što se tiče Silent Hilla 2, Bloober i Konami prikazali su trailer s puno krvave borbe, dobre stare neprijatelje i radio koji krči. Igra je nažalost i dalje bez datuma izlaska.

Judas je dobio novi prikaz u kojem sve djeluje kao da smo u ludoj noćnoj mori, ali i za očekivati je nešto tog tipa od kreatora BioShocka. Igra nema datum izlaska.

Sony nije zaboravio na obožavatelje virtualne stvarnosti pa je upravo njima predstavio dva VR naslovaMetro Awakening i Legendary Tales. Prvi je mračni horor inspiriran romanima serijala Metro Dmitryja Glukhovskog, koji prati doktora Serdara dok traži svoju ženu u neprijateljskim tunelima Metroovog svijeta. Na PS VR2 stiže nekad ove godine. Najavljen je i novi Legendary Tales, srednjovjekovna igra u kojoj bacamo spellove i castamo magiju, mačujemo se s kosturima i razbijamo drvenariju? Ljubitelji ovog tipa igara u njoj će moći uživati vrlo skoro, od 8. veljače ove godine.

Capcom je predstavio svježi akcijski trailer za nadolazeći Dragon’s Dogma II s puno zmajskog gameplaya koji izgleda sjajno. Igra stiže 22. ožujka ove godine i dostupna je za prednarudžbu.

Isti dan, 22. ožujka, stiže Rise of The Ronin koji je dobio trailer s puno novih detalja i informacija o samurajskoj avanturi. Igra je smještena u Japan 19. stoljeća i prikazuje puno uzbudljivih elemenata kao što je penjanje po krovovima, lebdenje zrakom pomoću posebnog paraglajdera u obliku ptice, borbe mačevima, načine kretanja i slično. Izgleda da ćemo moći koristiti niz zanimljivih naprava među kojima je i bacač plamena.

Eh, o ovome što slijedi zaista se ima što za reći. Ipak, realno je priznati da smo nakon ovog trailera ostali s više pitanja nego odgovora. Brutalni Death Stranding 2: On the Beach dobio je svoj prvi trailer i službeni naziv. Iza sebe je ostavio sve vrste upitnika iznad glave jer je zaista super bizaran. Vidimo povratak Normana Reedusa, bebu koja koja povraća svemirski brod, lutkicu koja priča, čudnu mačka s krilima i doznajemo da UCA želi proširiti svoje granice što protagonista šalje u novu avanturu. Ako je suditi prema traileru, igra izgleda apsolutno fantastično, a potvrđeno je da stiže 2025. godine. Ovo je bilo uistinu jedinstveno iskustvo, ali manje nismo ni očekivali od Hidea Kojime koji se osobno pojavio na kraju showcasea i otkrio što je u planu za Kojima Productions.

S ovime završavamo prvi ovogodišnji State of Play koji je otkrio da puno igara stiže i prije nego što smo očekivali.