Za vrijeme prošlotjednog eventa State of Play na kojem je Sony prikazao korisničko sučelje nove konzole PlayStation 5, dovoljno pažljivim gledateljima u oko je upala nova zanimljiva značajka koju donosi sustav trofeja.

Kao što je poznato, trofeji dosad na PlayStationu nisu donosili nikakve nagrade (izuzev manjeg broja igara koje igračima u SAD-u osiguravaju dodatke za osvajanje Platinum trofeja) već su igraču pružali samo osjećaj satisfakcije i naslađivanja zbog dostignutog levela…. i naravno, nezaobilaznog hvalisanja prijateljima koji su, primjerice, odlučili svoje vrijeme utrošiti na nešto pametnije od lociranja i ubijanja 200 golubova u Grand Theft Auto IV ili prelaska The Evil Within na levelu težine AKUMU (Nightmare).

Na PlayStationu 5 situacija bi mogla biti drugačija, pa će tako svi igrači koji se upuste u lov na trofeje biti i dodatno nagrađeni kroz različite dodatke za PSN profil, kao što su avatari i banneri. Tko zna, možda čak padne i nekakva specijalna tema za igrače koji su se posebno potrudili i osigurali Platinum trofej. Navedeno je vidljivo iz screenshota koji je ulovljen direktno s live eventa State of Play, a koji prikazuje da će igra Destruction All-Stars igračima, kako trenutno stvari stoje, otključati specijalni avatar i banner za PSN profil.

S obzirom da trenutno nemamo nikakve “koristi” od lova na trofeje, ovo bi mogla biti hvalevrijedna značajka koja će više igrača natjerati na potpuno kompletiranje igre. No, Sony navedeno još uvijek nije potvrdio, a do službene potvrde držat ćemo se one poznate – živi bili pa vidjeli.