Super Smash Bros. Ultimate – Bandai Namcova borilačka ekskluziva za Nintendo Switch, u kojoj se pojavljuje hrpa likova iz brojnih Nintendovih ali i drugih igara – na tržište je napokon izašla 7. prosinca, odnosno prije nešto manje od dva tjedna, a već je sada prodana u rekordnih 3 milijuna primjeraka.

Vijest je to koju je jučer prenio sami Nintendo, objavivši pritom i još jednu iznimno sretnu informaciju. Naime, osim što je Super Smash Bros. Ultimate najbrže prodavana Nintendo Switch igra svih vremena (i k tome najbrže prodavana igra u Super Smash Bros. serijalu), sama konzola Nintendo Switch sada je postala najbrže prodavana konzola ove generacije hardvera.

Nekoliko dodatnih statističkih podataka koje je Nintendo podijelio u novoj objavi o prodaji

Nintendo svoje informacije bazira na podacima i istraživanju kompanije The NPD Group, koja bilježi prodaju video igara u Americi, a prema njihovim podacima, Nintendo Switch se od svoga izlaska (ožujak 2017.) pa do studenog 2018. prodao u više od 8.7 milijuna primjeraka i time pretekao prodaju svih ostalih konzola trenutne generacije “u istom vremenskom periodu njihovog životnog ciklusa“.

Oduševljeni smo vidjeti tako snažnu reakciju potrošača u ovoj drugoj blagdanskoj sezoni Nintendo Switcha“, u izjavi o ovome rekordu oglasio se Doug Bowser, viši potpredsjednik prodaje i marketinga iz američkog ogranka Nintenda te dodao: “Radujemo se donijeti još uzbuđenja i osmjeha našim fanovima u nadolazećoj godini i nadalje“.

Također, treba uzeti u obzir i činjenicu da se svi gore navedeni podaci odnose samo na prodaju i uspjeh u Americi, što znači da su sveukupni rezultati još puno veći kad se tim brojkama doda i prodaja širom svijeta, a mora se priznati da je to fascinantan uspjeh Nintenda.