Super Meat Boy Forever, dugo očekivani nastavak jednog od najpopularnijih precision platformera današnjice, na tržište je za PC i Nintendo Switch izašao u prosincu prošle godine, a danas je napokon objavljen i datum izlaska za PlayStation i Xbox, na kojima ga igramo već idući tjedan, u petak 16. travnja.

Podsjećamo, osim po potpunom vizualnom unaprijeđenju, nastavak Super Meat Boy Forever razlikuje se od originalne igre i po tome što ima proceduralno generirane levele, načinjene od tisuća i tisuća unaprijed kreiranih dijelova sa zamkama i preprekama, tako da nijedan igrač nikad neće imati isti set levela. Kako to izgleda, možete saznati u jednosatnoj livestream snimci gameplaya s Rebootovog YouTube kanala:

Daleko najveća promjena je ta što je nastavak uveo mehaniku auto-runnera te igrači imaju nešto manje kontrole nad Super Meat Boyjem, a sve su ostale mehanike (skakanje, odbijanje od površina i korištenje sposobnosti) usmjereni na konstantno automatsko trčanje. Uz mehaniku automatskog trčanja, preokret na proceduralno generiranje veliki je odmak od originalne igre iz  2010., koja je imala unaprijed kreirane levele (identične za sve igrače na svijetu) i čije rekorde speedrunnerska zajednica igrača obara i danas.

U recenziji PC izdanja nastavka, u časopisu Reboot broj 75, Super Meat Boy Forever ocijenili smo sa 7/10, ističući da neće ostati zauvijek zapamćen kao i legendarni prethodnik, no da se svejedno radi o solidnom i izazovnom platformeru.

Sada, puna četiri mjeseca nakon izlaska na PC i Nintendo Switch, Super Meat Boy Forever 16. travnja stiže na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. Cijena konzolaškog izdanja igre bit će pristupačnih 16 eura. Povodom najave datuma izlaska, razvojni studio Team Meat objavio je i novi trailer koji donosimo u nastavku.