Kalypso Media je objavio novi video zapis iz nadolazećeg četvrtog nastavka proslavljenog RTS serijala Sudden Strike koji je mnogima ostao u dragom sjećanju. Točnije prva dva poglavlja, obzirom da je treće bilo blago rečeno loše, no raduje nas da ova franšiza ipak ide dalje i prema obećanju, Sudden Strike 4 bismo trebali zaigrati na proljeće.

Od glavnih značajki spominju se tri kampanje, preko stotinjak unikatnih jedinica, kao i novost u vidu zapovjednika koji donose različite pristupe bitkama i bonuse u vidu unikatnih sposobnosti.

Uz dvadeset solo scenarija, Sudden Strike 4 podržava skirmish i kompetitivni multiplayer, a među elementima koji ga sačinjavaju navode se zasjede, zauzimanje građevina, zračni udari, te nadmudrivanje protivnika različitim manevrima.

Moramo priznati da ovako na papiru i u ostalim promotivnim materijalima igra pomalo nalikuje na Company of Heroes što nije nužno loša stvar, a uz predbilježbe je moguće uštedjeti 15 posto popusta i dobiti dodatni DLC Battle of Kursk.